xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΝΕΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΣΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ

Σε νέα διακοπή και επανέναρξη σε μία εβδομάδα (την Πέμπτη στις 10.00) λόγω του αδιεξόδου που υπήρξε, προχώρησε η Γενική Συνέλευση της Αναπτυξιακής Ξάνθης, το μεσημέρι της Πέμπτης.
Πάντως οι τόνοι ανέβηκαν όταν η απερχόμενη διοίκηση προσπάθησε να αιτιολογηθεί για την κατάσταση της εταιρείας γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του τόσο του Στέλιου Χατζηευαγγέλου όσο και του Θανάση Ξυνίδη.

Την επόμενη Πέμπτη θα συνεχιστεί η γενική συνέλευση της αναπτυξιακής η οποία διεκόπη εκ νέου αφού φαίνεται πως δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί. Όπως αποφασίστηκε μετά από πρόταση του Προεδρεύοντος Βασίλη Τσολακίδη, θα υπάρξει νέα συνάντηση μεταξύ των 4 Δημάρχων που ελέγχουν την Αναπτυξιακή και προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, την ύστατη στιγμή Στο μεταξύ ο Π. Λύρατζης και ο Β. Κοντογιαννίδης, υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, με την επανέναρξη της διαδικασίας, όμως το Σώμα δεν μπήκε καν στη διαδικασία να τις συζητήσει. Είχε προηγηθεί διάλειμα και διαβούλευση αφού ήταν ορατό το αδιέξοδο καθώς και πρόταση του Α. Δαδαλιάρη για παράταση της θητείας του Δ.Σ. με το Θανάση Ξυνίδη να αντιδρά και να κάνει λόγο για άμεση ανάγκη καταβολής 350.000 ευρώ από τους Δήμους ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία της η εταιρία. Νωρίτερα, ο Α. Δαδαλιάρης παραδέχτηκε ότι «Δύο μήνες δεν υπήρξε συμφωνία και συναίνεση για τη συνέχιση της λειτουργίας μεταξύ των πολιτικών παραγόντων σημειώνοντας πως τόσο ο Πασχάλης Λύρατζης όσο και ο Βασίλης Κοντογιαννίδης είναι βουτηγμένοι στην ευθύνη και προτείνοντας τη συνέχιση προσωρινά της διοίκησής τους (αφού δεν δίδεται απαλλαγή) ώστε να γίνει η ύστατη προσπάθεια για τη διάσωση της εταιρίας. Η εισήγηση του Θανάση Ξυνίδη λίγο πριν το διάλειμα έθεσε το θέμα στις πραγματικές της διαστάσεις

Ακόμη ανέφερε ότι οι εποχές είναι διαφορετικές από αυτές που πέρασαν, επιρρίπτοντας ευθέως τις ευθύνες στην απερχόμενη διοίκηση για το τέλμα που βρίσκεται και αμφισβήτησε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης έχει πρόθεση να βοηθήσει.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον Πρόεδρο της εταιρίας που μίλησε για αρκετή ώρα, ο απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης είναι θετικός παρά την κακή κατάσταση της εταιρίας και διερωτήθηκε γιατί πρέπει να απολογείται. Υπεραμύνθηκε των επιλογών της δικής του θητείας παρά την απώλεια όλων των προγραμμάτων , άφησε αιχμές εναντίον των υπαλλήλων για την επάρκειά τους και επέρριψε ευθύνες και στην παρούσα κυβέρνηση κάνοντας λόγο για εμπάθεια απέναντι στην Αναπτυξιακή Ξάνθης. Γεγονός που προκάλεσε την έκρηξη του Στέλιου Χατζηευαγγέλου, ο οποίος σημείωσε ότι και πριν την τριετία αυτή πάλι ίδια ήταν η διοίκηση και δεν μπορεί να τη διαχωρίζει, ενώ υπενθύμισε ότι το 2007 δεν του επετράπη η είσοδος στο Δ.Σ.

Να σημειώσουμε ότι καίριας σημασίας ήταν η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΕΒΕ κυρίου Στέλιου Μωραϊτη ο οποίος γνωστοποίησε στο σώμα πέρα από την πρόθεση του επιμελητηρίου να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την πρόταση,κατόπιν συννενόησης με τον πρόεδρο Παναγιώτη ΑΝδρικόπουλου για παραχώρηση χώρου στην πρώην ΔΟΥ με μικρό αντίτιμο προκειμένου να μειωθεί σημαντικά ένα μέρος του λειτουργικού κόστους.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ