
Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις στην οικονομία όχι μόνο της χώρας μας αλλά ολόκληρης της Ευρώπης και όχι μόνο αφού μετά την υποβάθμιση και της οικονομίας των ηνωμένων πολιτειών τα πάντα μοιάζουν ρευστά. Από τη μεριά του ο αναπληρωτής υπουργός ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας Σωκράτης Ξυνίδης κάνει λόγο για μια κατάσταση η οποία πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με αποφασιστικές κινήσεις της ευρωπαϊκής ένωσης ενώ παράλληλα επισημαίνει πως όλα αυτά ο Έλληνας πρωθυπουργός τα είχε επισημάνει ένα χρόνο πριν αλλά τότε η Ευρώπη δεν έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα.
Σε ότι αφορά στην Ελλάδα, αυτή σύμφωνα με τον κύριο Ξυνίδη, μετά και τις αποφάσεις της τελευταίας συνόδου κορυφής, είναι η πλέον ασφαλής χώρα αν και όπως τόνισε, οι εξελίξεις σε επίπεδο Ευρώπης και ηνωμένων πολιτειών είναι τέτοιων που απαιτείται σύνεση και ψυχραιμία για την σωστή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της όλης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί.
Το μόνο βέβαιο για την ώρα πάντως είναι πως κανείς δε μπορεί να αισθάνεται σίγουρος για τίποτα αφού έχουμε φτάσει σε σημείο να υποβαθμίζονται και να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα οικονομίες οι οποίες άλλοτε αποτελούσαν πρότυπο

