xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΚΑΛΑ ΟΙ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΞΑΝΘΗ ΚΑΙ ΚΑΒΑΛΑ

Την πιο άσχημη τους περίοδο διανύει ο επαγγελματικός κόσμος τόσο της Ξάνθης όσο και της Καβάλας αφού οι αναμενόμενοι για τους μήνες του καλοκαιριού Έλληνες τουρίστες δεν εμφανίστηκαν ενώ οι ξένοι δεν κάνουν ιδιαίτερα μεγάλο τζίρο στα μαγαζιά με αποτέλεσμα η περίοδος των θερινών εκπτώσεων να μη φέρει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στη και στις δυο πόλεις είναι τα αμέτρητα κλειστά καταστήματα στους πιο κεντρικούς τους δρόμους.

Μπορεί κατά την περίοδο των εκπτώσεων οι καταναλωτές να βγήκαν έξω και να επισκέφθηκαν τα μαγαζιά της Ξάνθης ωστόσο παρά την αυξημένη κίνηση, το αποτέλεσμα για τους επαγγελματίες της πόλης δεν ήταν το επιθυμητό. Έτσι άλλη μια περίοδος εκπτώσεων οδεύει προς το τέλος της χωρίς στα ταμεία των επαγγελματιών να μπήκε ζεστό χρήμα ενώ τα ήδη πολύ μεγάλα ποσοστά έκπτωσης δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για περεταίρω μείωση των τιμών αυτές τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου.

Η ίδια κατάσταση όμως επικρατεί και στην Καβάλα η οποία μπορεί να είναι μια κατ’ εξοχήν τουριστική πόλη και το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου των εκεί καταστημάτων να προέρχεται από τους επισκέπτες ωστόσο κατά τη διάρκεια των φετινών θερινών εκπτώσεων τα πράγματα δεν πήγαν καθόλου καλά αφού οι Έλληνες τουρίστες δεν εμφανίστηκαν και οι ξένοι δεν ξοδεύουν.

Μάλιστα τα λουκέτα και στη γειτονική πόλη έχουν κάνει εδώ και ένα χρόνο την εμφάνιση τους με αποτέλεσμα στον πιο κεντρικό και παράλληλα εμπορικό δρόμο της Καβάλας να υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω από 30 κλειστά και ανοίκιαστα καταστήματα.

O κύριος Τσατσούλης τόνισε πως το 70% περίπου του τσίρου των καταστημάτων της Καβάλας γίνεται κατά τη διάρκεια των εκπτώσεων, των θερινών και των χειμερινών κι αν τα πράγματα δεν πάνε καλά εκείνες τις δύο περιόδους τότε η ρονιά ολόκληρη είναι μαύρη για τους επαγγελματίες.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ