xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Αναβολή της εξεταστικής του Σεπτέμβρη για τις 12 του μήνα αποφάσισε η σύγκλητος, μετά από αίτημα όλων των φοιτητικών συλλόγων του Δημοκρίτειου πανεπιστημίου Θράκης προκειμένου να δοθεί ελεύθερος χρόνος για γενικές συνελεύσεις και συζήτηση για το νέο νόμο πλαίσιο.

Με τις υπόλοιπες συγκλήτους εναρμονίστηκε και αυτή του δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης η οποία προχώρησε στην αναβολή της εξεταστικής για τις 12 του Σεπτέμβρη ώστε να υπάρχει ο χρόνος να συζητηθεί απρόσκοπτα ο νέος νόμος πλαίσιο που ήδη ψηφίστηκε με διευρυμένη πλειοψηφία.

Επί ποδός κινητοποιήσεων είναι και η φοιτητική κοινότητα η οποία ήδη προχώρησε σε καταλήψεις 30 τμημάτων πριν ακόμη ξεκινήσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Στο μεταξύ σε νέα διάψευση κάθε σεναρίου θέσπισης διδάκτρων στις προπτυχιακές σπουδές προχώρησε η υπουργός Παιδείας. Επανέλαβε ότι γύρω από το νέο νόμο διακινούνται “άθλια ψέματα” με σκοπό να προκαλέσουν αναταραχή και προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί το φαινόμενο οι κινητοποιήσεις να κρατούν μεν τα πανεπιστήμια κλειστά αλλά όλοι να συνεχίσουν να πληρώνονται.

Παράλληλα διευκρίνισε ότι και τα συγγράμματα θα δίνονται κανονικότατα δωρεάν ενώ τα παιδιά θα έχουν επιπλέον πρόσβαση στις σημειώσεις των καθηγητών καθώς οφείλουν πλέον να τις βάζουν στο διαδίκτυο τους και όχι να τις διακινούν οι παρατάξεις με ανταλλάγματα στην αρχή της χρονιάς.

 

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ