xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΜΙΣΘΙΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΩΝ

Χωρίς ιδιαίτερο ενδιαφέρον κύλησε χθες η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με τα θέματα να εστιάζονται στα οικονομικά και κυρίως στην απόφαση για μη καταβολή αντιμισθιών στους αντιπροέδρους των δύο νέων νομικών προσώπων αλλά και στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μόλις ανακαινισμένο κτίριο του Μουζαφέρ Μπέη.

Άμισθοι θα είναι οι αντιπρόεδροι των 2 νομικών προσώπων του Δήμου δηλαδή του Κέντρου Πολιτισμού και του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας, σύμφωνα με τη σχετική πρόταση του Δημάρχου γεγονός που ικανοποίησε και την παράταξη του Χρίστου Πούλιου ενώ η ίδια απόφαση προβλέπει οι δύο πρόεδροι να έχουν αποζημίωση 1.000 ευρώ ακαθάριστα, στο μέσο όσων επιτρέπει ο νόμος.

Στο μεταξύ την έντονη δυσαρέσκειά του για την κατάσταση του κτιρίου του Μουζαφέρ Μπέη το οποίο παραλήφθηκε πρόσφατα, εξέφρασε ο Γιάννης Τσεγγελίδης καθώς όπως είπε, με αφορμή την έγκριση έργου για την αποκατάσταση των υγρασιών στο κτίριο που ανακαινίστηκε πρόσφατα και κόστισε αρκετά χρήματα, η κατάσταση που παρουσιάζει, παρότι ακόμη δεν έχει χρησιμοποιηθεί, είναι πολύ κακή και διερωτήθηκε πως παραλαμβάνει ο Δήμος τα έργα, όταν έχουν τέτοια εικόνα. Ωστόσο όπως διευκρίνισε ο δήμαρχος η επισκευή αφορά μόνο στο Χαμάμ και όχι στο σύνολο του έργου.

Από τον Πρόεδρο Μπάμπη Δημαρχόπουλο γνωστοποιήθηκε επισήμως στο Σώμα ότι από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση ακυρώθηκε η κανονιστική απόφαση για την Ορφέως και την Παλιά Πόλη που αφορούσε στην απαγόρευση κυκλοφορίας. Όπως η νομική υπηρεσία του Δήμου θα ενημερώσει τη δημοτική αρχή για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στο εξής. Παράλληλα, αποσύρθηκε το θέμα της προσθήκης στην κανονιστική απόφαση για την κυκλοφορία των υπηρεσιακών οχημάτων.

Τέλος, η περίπτωση ενός τυφλού που έπαιρνε προνοιακό επίδομα τυφλού ως άνεργος, ενώ ήταν συνταξιούχος και είχε προσκομίσει ψευδή βεβαίωση απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο. Με την απόφαση που εξεδόθη αποφασίστηκε η επιστροφή ποσού που αντιστοιχεί στη διαφορά μεταξύ των δύο επιδομάτων, που εισέπραττε επί χρόνια.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ