XanthiPost
Χωρίς κατηγορία

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΠΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΑΡΗ ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ

Σύσκεψη με τους εμπλεκόμενους για την υλοποίηση του ΕΣΠΑ φορείς πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το πρωί στην Ξάνθη, παρουσία και του γραμματέα της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης προκειμένου να αναδειχθούν τα έργα σημαία για το νομό και η συνεργασία των δήμων και περιφερειακής ενότητας για την επίσπευση του προγραμματισμού.

Η απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ είναι το στοίχημα της περιφερειακής διοίκησης προκειμένου οι πόροι που βρίσκονται ήδη στην ευρωπαϊκή ένωση να μην χαθούν και μαζί τους η ευκαιρία για ανάπτυξη της περιοχής με τη βελτίωση υποδομών που συντείνουν τόσο στην διαμόρφωση ενός καλύτερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος όσο και στην ποιότητα ζωής των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορέων πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Ξάνθη παρουσία και του γραμματέα της περιφέρειας ενόψει και της συνάντησής του την προσεχή Δευτέρα με τον ευρωπαίο επίτροπο.

Σε ότι αφορά στα έργα σε πρώτη προτεραιότητα τίθεται το αρδευτικό αλλά και ο οδικός άξονας Μελιβοίων Εχίνου Ξάνθης

Δίπλα σε αυτά υπάρχουν και μικρότερα αλλά όχι ήσσονος σημασίας έργα όπως βιολογικοί καθαρισμοί Αβδήρων και Μύκης, η διευθέτηση του χειμάρου του Εχίνου, τα αντιπλημμυρικά έργα στον Κόσσυνθο, η βελτίωση του οδικού δικτύου με ασφαλείς κόμβους για οδηγούς και πεζούς, οι αναδασμοί μετά από επανεξέταση του προγράμματος Αλέξανδρος Μπαλτατζής, έργα πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ πολλά εκ των οποίων αναμένεται να δημοπρατηθούν εντός του 2012 συμβάλλοντας στην αύξηση της οικονομικής δραστηριότητας στο νομό και δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ