xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΟΝΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΟΡΤΗΓΑ

Την πλήρη απελευθέρωση του κλάδου και των φορτηγών δημόσιας χρήσης προβλέπει το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση του κλάδου των ταξί που παρουσίασε στον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας του ΠΑΣΟΚ ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννης Ραγκούσης.
Ένα μέτρο το οποίο γεννά ερωτήματα και αντιδράσεις από την πλευρά των ίδιων των μεταφορέων.

Στην πλήρη απελευθέρωση του κλάδου των δημόσιων μεταφορών, προχωράει η κυβέρνηση, λαμβάνοντας όμως μέτρα και ασφαλιστικές δικλείδες για την αποτροπή, όπως τονίζεται, των μονοπωλίων. Αυτό προκύπτει από την εισήγηση που έκανε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Ραγκούσης ενημερώνοντας τα μέλη του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας ΠΑΣΟΚ για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου που προωθείται σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των Ταξί.

Σύμφωνα με τον κύριο Ραγκουση, το άνοιγμα θα είναι πλήρες, ολοκληρωμένο, άμεσο και με κανόνες που δεν θα επιτρέπουν τη δημιουργία καρτέλ.
Ο κύριος Καλιγάς σημείωσε ότι σύντομα θα παρθούν αποφάσεις για επικείμενες κινητοποιήσεις, σε περίπτωση που η στάση του αρμόδιου υπουργού είναι αδιάλλακτη.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ