Σε οικονομική αφαίμαξη των πολιτών οδηγεί το νέο σύστημα υγείας, αναφέρουν οι Έλληνες γιατροί, σημειώνοντας πως τον λογαριασμό θα κληθούν να τον πληρώσουν για άλλη μια φορά οι ασθενείς.
Παράλληλα, πέρα από τους ασθενείς, στην ίδια θέση βρίσκονται και οι ίδιοι οι γιατροί οι οποίοι βλέπουν τις αποδοχές τους να μειώνονται, την ίδια στιγμή που τα πράγματα με τις εφημερίες τους ειδικά στο νοσοκομείο της Ξάνθης είναι αντιστρόφως ανάλογα.
Την ώρα που η οικονομική κρίση εκτός από φτώχεια έχει ως αποτέλεσμα και τη στροφή των πολιτών προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας -αύξηση της τάξης του 30% στην προσέλευση στα δημόσια νοσοκομεία, αύξηση 17% της κίνησης στα Κέντρα Υγείας, 15% των εργαστηριακών εξετάσεων, 8% των νοσηλευθέντων και 7% των χειρουργικών επεμβάσεων-, η κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί για να υποβαθμίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας και να μεταφέρει το κόστος περίθαλψης στις τσέπες των ασθενών, αναφέρουν οι γιατροί όλης της χώρας.
Πέρα όμως από τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν τον «λογαριασμό», είναι εξωφρενικές και οι περικοπές που δέχονται οι γιατροί ακόμη και στα δικά τους εισοδήματα, όπως σημειώνει ο κύριος Νικηφορίδης.
Μια κατάσταση η οποία σύμφωνα με τον κύριο Νικηφορίδη, φαίνεται να μην σταματά πουθενά, μιας και η κυβέρνηση λαμβάνει συνεχώς πρόσθετα μέτρα.
Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι οι γιατροί όλης της χώρας επισημαίνουν πως από τους 30.000 γιατρούς που υπηρετούν σήμερα στα ασφαλιστικά ταμεία, στον νέο οργανισμό υγείας προβλέπονται 15.000 θέσεις, ωθώντας χιλιάδες, κυρίως νέους, γιατρούς, μετά από πολυετείς σπουδές και μακρόχρονη εξειδίκευση, στην επαγγελματική εξουθένωση και στην ανεργία.