xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ

Επέκταση της εργασιακής εφεδρείας και στους ΟΤΑ, στο πλαίσιο εξυγίανσης των δήμων, σχεδιάζει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση. Όπως είναι γνωστό, οι εργαζόμενοι στην Αυτοδιοίκηση φθάνουν τις 100.000.
Σε πρώτη φάση στο καθεστώς θα υπαχθεί ένας μικρός αριθμών δήμων που βρίσκονται κυρίως στην Αττική και οι οποίοι διαπιστωμένα έχουν υπεράριθμο προσωπικό. Όλα αυτά βέβαια τη στιγμή που ήδη έχουν ανακοινωθεί προσλήψεις 1640 περίπου ατόμων στους ΟΤΑ.

Σε προσλήψεις 1640 ατόμων από τη μια και στην καθιέρωση της εργασιακής εφεδρείας από την άλλη προχωρά στους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκηση η κυβέρνηση με στόχο όπως αναφέρει ο αρμόδιος υπουργός, την εξυγίανση των υπερχρεωμένων δήμων και την απαλλαγή τους από το πλεονάζον προσωπικό ενώ σε πρώτη φάση η εργασιακή εφεδρεία φαίνεται να αφορά κυρίως ορισμένους από τους δήμους της Αττικής. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι των δήμων κάνουν λόγο για μια κυβέρνηση η οποία απλά εφαρμόζει ότι προβλέπει το μνημόνιο χωρίς και η ίδια να ξέρει τι ακριβώς θέλει να πετύχει.

Το υπουργείο Εσωτερικών ενεργοποιεί το πρόγραμμα εξυγίανσης επιδιώκοντας έως το τέλος του χρόνου όλοι οι ΟΤΑ να έχουν ισοσκελίσει τους προϋπολογισμούς τους, κάνοντας χρήση και δανείων από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων στα όρια των δυνατοτήτων τους.

Οσοι όμως δεν έχουν τη δυνατότητα ισοσκελισμού θα υπαχθούν στο πρόγραμμα εξυγίανσης. Αρχικώς το υπουργείο θα ζητήσει οι πλεονάζοντες υπάλληλοι να μεταταγούν υποχρεωτικά σε άλλες υπηρεσίες. Όμως, όπως δήλωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών Πάρις Κουκουλόπουλος, «αν κάποιοι υπάλληλοι δεν δεχθούν θα περάσουν στην εργασιακή εφεδρεία και από εκεί στην απόλυση».

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ