Αναλαμβάνει τα καθήκοντα της από τη Δευτέρα μια νέα ιατρός στην ορεινή περιοχή οι κάτοικοι της οποίας εδώ και αρκετό καιρό ήταν χωρίς ιατρούς ορισμένων ειδικοτήτων. Παράλληλα το νοσοκομείο της Ξάνθης απέκτησε μετά την ολοκλήρωση σχετικού διαγωνισμού και ένα ολοκαίνουριο ασθενοφόρο το οποίο και θα είναι στη διάθεση του κέντρου υγείας Αβδήρων.
Προσωρινό ήταν όπως φαίνεται το πρόβλημα που αντιμετώπισαν οι κάτοικοι της ορεινής περιοχής και εκείνοι ορισμένων οικισμών του πεδινού όγκου αναφορικά με τη παρουσία ιατρών αφού οι όποιες ελλείψεις σε πεδινό και ορεινό όγκο φαίνεται να έχουν καλυφθεί και ήδη οι ιατροί αναλαμβάνουν τα καθήκοντα τους ενώ παράλληλα στόχος της διοίκησης του νοσοκομείου της Ξάνθης είναι οι όσο το δυνατόν μεγαλύτερη παρουσία ιατρών κυρίως στις πιο μακρινές από την πόλη περιοχές.
Ακόμη ο κύριος Μπαμπαλίδης αναφέρθηκε και στο ολοκαίνουριο ασθενοφόρο που εδώ και λίγες μέρες διαθέτει το νοσοκομείο της Ξάνθης και το οποίο σύντομα θα είναι στη διάθεση του κέντρου υγείας Αβδήρων.
Έτσι τόσο η στελέχωση των κέντρων υγείας με ιατρικό προσωπικό όσο και η ενίσχυση των Αβδήρων με ασθενοφόρο ενδυναμώνουν την πρωτοβάθμια περίθαλψη του νομού η οποία αποτελεί θεμέλιο λίθο τόσο για τους ίδιους τους κατοίκους όσο και για την παροχή καλύτερων υπηρεσιών από το νοσοκομείο Ξάνθης αφού βοηθούν στην αποσυμφόρηση του ιδρύματος.