xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΕΥΕΛΙΚΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

Στο κύκλο των διευκολύνσεων έχουν στραφεί οι περισσότεροι φορολογούμενοι για ληξιπρόθεσμα χρέη που τους ταλαιπωρούν το τελευταίο διάστημα, καθώς όπως αναφέρει και η προϊσταμένη του δικαστικού τμήματος της Α ΔΟΥ Ξάνθης, υπάρχουν ευέλικτες ρυθμίσεις, τόσο για το φόρο εισοδήματος όσο και για την πρόσφατη έκτακτη εισφορά, που καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες.

Μεγάλη ήταν η ανταπόκριση των φορολογουμένων, σχετικά με τις νέες ρυθμίσεις των ληξιπροθέσμων οφειλών, καθώς ήταν ιδιαίτερα ευέλικτες και προσιτές οικονομικά. Σε παρόμοιες ρυθμίσεις έχουν την δυνατότητα να προβούν οι πολίτες και για τις νέες οφειλές του φόρου εισοδήματος που έχει λήξει.

Όσο αφορά την έκτακτη εισφορά, αυτή θα πρέπει να καταβληθεί έως τις 6 Οκτωβρίου, καθώς δεν μπορεί να την αποφύγει κανένας φορολογούμενος. Ωστόσο, η κυρία τσαουσελη επισήμανε ότι ο κάθε πολίτης έχει την δυνατότητα, εφόσον δεν μπορεί να καταβάλλει το ελάχιστο ποσό της έκτακτης εισφοράς, να προχωρήσει σε περαιτέρω ρύθμιση, με μικρότερη δόση.

Παρά την δυσκολία που αντιμετωπίζουν τα ελληνικά νοικοκυριά σχετικά με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων προς το δημόσιο, η ίδια τόνισε ότι υπάρχουν διευκολύνσεις σε κάθε περίπτωση κάτι που θα πρέπει να εκμεταλλευθούν οι φορολογούμενοι προκειμένου να μην είναι έκθετοι ως προς τις οφειλές τους προς το κράτος.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ