xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΑΣΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΖΩΝΗΣ

Την χορήγηση πάσου και στα παιδιά της ορεινής περιοχής που φοιτούν σε σχολεία της Ξάνθης ζητούν οι γονείς επισημαίνοντας ότι κάτι τέτοιο ισχύει για τα ιδιωτικά μειονοτικά όχι όμως για τα δημόσια σχολεία που απαιτούν μετακίνηση προς την Ξάνθη. Έτσι το κόστος είναι δυσβάστακτο και μάλιστα σε μια εποχή που η ανεργία και η συρρίκνωση των εισοδημάτων πλήττει κάθε νοικοκυριό.

Πολλά είναι τα παιδιά από την ορεινή περιοχή τα οποία επιλέγουν να φοιτήσουν στα γυμνάσια και λύκεια της Ξάνθης ίσως σε αναζήτηση μιας καλύτερης ποιότητας εκπαίδευσης. Ωστόσο πρόβλημα δημιουργείται με την μετακίνησή τους αφού δεν δικαιούνται πάσο σε αντίθεση, όπως τονίζουν οι γονείς με τα παιδιά που φοιτούν στα ιδιωτικά μειονοτικά.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μας αρμοδιότητα για την έκδοση πάσου έχουν οι διευθυντές των σχολείων και οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ενώ το πρόβλημα είναι καθαρά τυπικό αφού για να εγγραφεί ένα παιδί σε σχολείο της Ξάνθης θα πρέπει να δηλώσει και μόνιμη κατοικία στο αστικό κέντρο. Με δεδομένη αυτή την παράμετρο οι μαθητές που φοιτούν στα σχολεία της πόλης δεν εμφανίζονται ως μετακινούμενοι προκειμένου να τους χορηγηθεί και η κάρτα μειωμένου εισιτηρίου. Πέρα όμως από την τυπική διαδικασία γεγονός είναι πως το θέμα θα πρέπει να το δουν με ιδιαίτερη προσοχή όσοι εμπλέκονται και μπορούν να δώσουν λύση αφού οι γονείς που αναζητούν μια καλύτερη μόρφωση για τα παιδιά τους πληρώνουν ένα ιδιαίτερα ακριβό τίμημα

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ