xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΑΡΓΕΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης εξακολουθεί να είναι η Ξάνθη λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων ενώ η καθυστέρηση αυτή δεν αποκλείεται να κρατήσει μέχρι και την Παρασκευή.
Σε ότι αφορά στην τιμή του αυτή ξεκινάει στα 90 λεπτά το λίτρο.
Αύξηση πάντως αναμένεται να υπάρξει και στην τιμή των καυσόξυλων αφού τα περισσότερα από αυτά είναι εισαγωγής με αποτέλεσμα οι έμποροι να τα αγοράζουν πιο ακριβά.

Μπορεί η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης να ξεκινά κάθε χρόνο στις 15 Οκτωβρίου και το ενδιαφέρον των καταναλωτών λόγο και της επιδείνωσης του καιρού να είναι αρκετά μεγάλο, ωστόσο τα πρατήρια της Ξάνθης δεν έχουν παραλάβει ακόμα πετρέλαιο κι αν δεν παραλάβουν μέχρι και αύριο, οι Ξανθιώτες θα αναγκαστούν να περιμένουν μέχρι την Παρασκευή αφού μεσολαβεί η 48ωρη πανελλαδική απεργία εξαιτίας της οποίας θα σταματήσει η μεταφορά όχι μόνο πετρελαίου θέρμανσης αλλά γενικά όλων ων καυσίμων.

Σε ότι αφορά πάντως στη τιμή του, αυτή φαίνεται να κυμαίνεται κοντά στα 90 λεπτά το λίτρο αν και μεταβολές υπάρχουν κάθε μέρα με αποτέλεσμα να μη μπορεί κανείς να μιλήσει για μια σταθερή τιμή.
Μάλιστα φέτος αναμένεται οι καταναλωτές να προμηθευτούν τι πετρέλαιο θέρμανσης σε πιο μικρές ποσότητες ενώ θα υπάρχουν και οικοδομές που λόγω τω χρεών τους από το περασμένο έτος, δε θα ανοίξουν καν τα καλοριφέρ.

ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑ

Αρκετοί είναι πάντως εκείνοι που στρέφονται προς τα καυσόξυλα τα οποία και αποτελούν σαφώς μια πιο φθηνή λύση αν και το ενδεχόμενο να υπάρξει κι εκεί κάποια αύξηση στην τιμή είναι πλέον ορατό αφού τα τοπικά δασαρχεία δεν έκοψαν φέτος ξύλα με αποτέλεσμα οι έμποροί του κλάδου να στρέφονται στα εισαγόμενα τα οποία όμως έρχονται σε τιμή πολύ μεγαλύτερη απ’ ότι τα ντόπια.

Έτσι το 95% των αναγκών σε καυσόξυλα αυτή τη στιγμή καλύπτεται από τη γειτονική Βουλγαρία ενώ οι έμποροι της περιοχής επισημαίνουν ότι στον τόπο μας υπάρχουν αρκετά ξύλα τα οποία όχι απλά μπορεί αλλά πρέπει να κοπούν και τα οποία είναι αρκετά ώστε να υπερκαλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ