xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΜΕ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΗ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Με μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Ξάνθης απάντησαν σήμερα το πρωί οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα στα κυβερνητικά μέτρα ενώ η αντίδρασή τους κλιμακώνεται με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις προειδοποιώντας ότι αυτές όχι απλά θα συνεχιστούν αλλά θα έχουν και πολύ πιο δυναμικό χαρακτήρα.
Πάντως ήδη οι συνέπειες της απεργίας είναι εμφανείς και στην πόλη της Ξάνθης αφού τα σκουπίδια μετατράπηκαν σε βουνό.

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι δημοτικοί υπάλληλοι όλης της χώρας με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά την παρέμβαση των ματ και τη λήξη των καταλήψεων που πραγματοποιούσα στις δημοτικές υπηρεσίες τις προηγούμενες ημέρες. Έτσι οι υπάλληλοι των δήμων δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους ενώ κάτι αντίστοιχο προβλέπουν ότι θα γίνει και από τους εργαζόμενους των υπόλοιπων κλάδων. Το πρωί της Δευτέρας μάλιστα οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα του δήμου Ξάνθης πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Πάντως οι συνέπειες της απεργίας γίνονται ήδη ορατές αφού ήδη έχουν συσσωρευθεί τόνοι σκουπιδιών τα οποία μάλιστα διασκορπίστηκαν λόγω και των ανέμων που επικρατούν στην περιοχή ενώ καμία αποκομιδή δεν αναμένεται πριν από την Παρασκευή. Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Π. Ταρενίδη περίπτωση να υπάρξουν ιδιώτες στην αποκομιδή των απορριμμάτων στην Ξάνθη, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής, αν και κάτι τέτοιο αφορά σε απόφαση της Περιφέρειας και όχι των Δήμων. Ωστόσο ο Δήμος έχει φροντίσει παρά την απεργία να μαζευτούν τα σκουπίδια στα δύο Νοσοκομεία της πόλης, στη Δημοτική Αγορά, στη Λαϊκή Αγορά του Σαββάτου, σε σχολεία, στο Γηροκομείο και το Ψυχολογικό Κέντρο .

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ