xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑΣ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΕΣΠΕΜ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στην Ξάνθη πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Πέμπτης στην Ξάνθη. Το νέο κτίριο που διαθέτει εμφανώς ανανεωμένες υποδομές και σύγχρονο εξοπλισμό στεγάζεται στο νεόδμητο κτίριο του εμπορικού κέντρου που βρίσκεται στην οδό Γ. Σταύρου.

Σε ένα κλίμα αισιοδοξίας παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έγιναν τα εγκαίνια νέου Κέντρου του Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων στην Ξάνθη καθώς όπως τονίζει η κυρία Δραγώνα μέσω του προγράμματος πέφτουν συνεχώς τα εμπόδια ανάμεσα στα παιδιά της μειονότητας και της πλειονότητας και κατ’ επέκταση και όλης της κοινωνίας

Τα κέντρα πέρα από τα προγράμματα ελληνομάθειας εμπλουτίζονται και με τον επαγγελματικό προσανατολισμό ενώ εντυπωσιακό είναι το αίτημα εκπαιδευτικών της πλειονότητας για την εκμάθηση της τουρκικής γλώσσας προκειμένου να κατανοήσουν τα προβλήματα ή τα λάθη που κάνουν τα παιδιά.

Αυτό που προξενεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι οι δράσεις που προγράμματος, το οποίο έχει συμβάλει ουσιαστικά όλα αυτά τα χρόνια στην άρση της απομόνωσης για τους μαθητές της μειονότητας και την ομαλή ένταξη στην εκπαιδευτική διαδιασία, δεν περιορίζονται στο αμιγώς γνωστικό αντικείμενο και την υποβοήθηση της μαθησιακής διαδικασίας. Όπως κατέστη σαφές και από την παρουσίαση όλων των συνεργατών είναι ότι επεκτείνεται σε μια σειρά από δράσεις που λαμβάνουν χώρα όλο το χρόνο δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά να αγνοήσουν εθνοτικές ή άλλες διαφορές φτιάχνοντας με μια απαράμιλη ευφυία τις δικές του γέφυρες.

Την ικανοποίησή τους για τα αποτελέσματα και το επίπεδο λειτουργίας του προγράμματος επεσήμανα τόσο η Α. Φραγκουδάκη όσο και η Θ. Δραγώνα. Επιπρόσθετα ανέφεραν ότι η πίεση παιδιών και εκπαιδευτικών για συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι πια τεράστια και ότι η επιτυχία του προγράμματος καθρεφτίζεται στην εμπιστοσύνη της μειονότητας και των γονέων που αποτυπώνεται στα πρόσωπα όλων και, ιδιαίτερα των παιδιών που συμμετέχουν.

Να σημειώσουμε πως τα εγκαίνια του νέου χώρου που έγιναν με ένα πρωτότυπο τρόπο από παιδιά και συνεργάτες του προγράμματος που «ξετύλιξαν» ένα κουβάρι στους νέους χώρους του ΚΕΣΠΕΜ, συνόδεψε μια αναλυτική παρουσίαση όλων των δράσεων του προγράμματος από την Επιστημονική Υπεύθυνη του Προγράμματος, κυρία Άννα Φραγκουδάκη και την Επιστημονική συνεργάτιδα, πρώην Ειδική Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας, κυρία Θάλεια Δραγώνα ενώ γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά γέμισαν ασφυκτικά τους χώρους του νέου Κέντρου.

1 comment

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ