xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΘΕΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΓΝΩΣΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Συνάντηση με υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΗ Ξάνθης είχαν την Τρίτη οι επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων συνοδευόμενοι και από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης προκειμένου να παραδώσουν ομόφωνα ψήφισμα ενάντια στη διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το τέλος ακίνητης περιουσίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ένα πολύ καλό κλίμα χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως και τα αποτελέσματα της θα είναι εξίσου καλά αφού η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και προβλέπει τη διακοπή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το νέο αυτό χαράτσι.

Το τοπικό κατάστημα της ΔΕΗ επισκέφθηκαν την Τρίτη το μεσημέρι οι επικεφαλείς των παρατάξεων του δήμου Ξάνθης καθώς και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να παραδώσουν προσωπικά οι ίδιοι ένα ομόφωνο ψήφισμα των μελών με βάση το οποίο ζητείται από τη ΔΕΗ να μην προχωρά σε διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στους συμπολίτες μας εκείνους που αποδεδειγμένα δε μπορούν να καταβάλουν το ειδικό τέλος ακίνητης περιουσίας.

Μια συνάντηση η οποία σύμφωνα με τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα με τους ανθρώπους της ΔΕΗ να δείχνουν ιδιαίτερη κατανόηση ως προς τα αιτήματα του δημοτικού συμβουλίου. Ο ίδιος ωστόσο ετοιμάζεται να φέρει προς συζήτηση και άλλες προτάσεις όπως η δημιουργία ταμείου αλληλεγγύης και η παροχή νομικής στήριξης σε όσους αποδεδειγμένα αδυνατούν να καταβάλουν το τέλος ακίνητης περιουσίας.

Ωστόσο τα πράγματα φαίνεται πως δεν είναι και τόσο ρόδινα αφού όποιες κι αν είναι οι επιθυμίες και οι προθέσεις των υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΗ, υπάρχει και ένα νομοθετικό πλαίσιο μέσα στο οποίο και πρέπει να κινηθούν και το οποίο προβλέπει ρητά και κατηγορηματικά τη διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν πληρώσει έγκαιρα το νέο αυτό χαράτσι για το οποίο μάλιστα δεν υπάρχουν και δυνατότητες διακανονισμού.

Πάντως με βάση τα σημερινά δεδομένα πολλά είναι τα νοικοκυριά που τελικά θα μείνουν χωρίς ηλεκτρικό αν λάβει κανείς υπόψη πως ήδη χιλιάδες καταναλωτές αδυνατούν να ανταποκριθούν ήδη στους λογαριασμούς που αφορούν μόνο στην κατανάλωση. ¨Ένα ζήτημα που δημιουργεί μείζον κοινωνικό θέμα το οποίο η κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίζει κάτω από διαφορετικό πρίσμα και όχι με την εισπρακτική λογική.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ