Τα δημαρχεία όλης της χώρας απέκλεισαν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ήδη ψηφίστηκαν και που προβλέπουν τουλάχιστον πέντε χιλιάδες απολύσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση. Στο πλευρό των εργαζομένων τάχθηκε ξεκάθαρα και ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης.
Υπό κατάληψη τέλεσαν όλα τα δημαρχεία της χώρας την Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου από τους εργαζόμενους της τοπικής αυτοδιοίκησης οι οποίοι επέλεξαν αυτό τον τρόπο προκειμένου να αντιδράσουν στα νέα κυβερνητικά μέτρα αλλά και στις επικείμενες απολύσεις πέντε χιλιάδων υπαλλήλων από τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Η συμμετοχή τους δήμους Αβδήρων, Τοπείρου και Ξάνθης ήταν σχεδόν καθολική.
Στο πλευρό των εργαζομένων μάλιστα βρέθηκε και ο δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης ο οποίος έκανε λόγο για ανάγκη πιο στενής συνεργασίας μεταξύ αιρετών και υπαλλήλων ώστε να περισωθούν κάποια κεκτημένα.
Κλείνοντας να σημειώσουμε πως στις προθέσεις των εργαζομένων των δήμων είναι η συνέχιση των κινητοποιήσεων τους αφού όπως τόνισαν χαρακτηριστικά, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να αποτρέψουν ένα αύριο που θα είναι πολύ χειρότερο για τους ίδιους και τις οικογένειες τους.