Χωρίς την παραμικρή ιατρική περίθαλψη εξακολουθούν να ζουν εδώ και μήνες εκατοντάδες οικογένειες στον οικισμό Μύκης της ορεινής περιοχής αφού παρόλο που το συγκεκριμένο χωριό διαθέτει ιατρείο, αυτό εξακολουθεί να μένει ανενεργό εξαιτίας της έλλειψης γιατρού. Ένα θέμα που μάλλον βρίσκει τη λύση του αφού γιατρός για το εν λόγο ιατρείο έχει ήδη διοριστεί και αναμένεται να αναλάβει τα καθήκοντα του το αργότερο μέχρι τις αρχές Απριλίου.
Ιατρείο χωρίς γιατρό έχουν εδώ και αρκετούς μήνες οι κάτοικοι του οικισμού Μύκης και λειτουργεί το ένα εκ των δύο περιφερειακών ιατρείων της ορεινής περιοχής με το δεύτερο να βρίσκεται στην έδρα του δήμου Μύκης και να έχει σε καθημερινή βάση έναν γιατρό. Το παράδοξο είναι πως και για το ιατρείο της Μύκης υπάρχει διορισμένος γιατρός ο οποίος ωστόσο θα αναλάβει τα καθήκοντα του αμέσως μόλις ξεμπερδέψει με τα γρανάζια της αθάνατης ελληνικής γραφειοκρατίας. Έτσι για την ώρα οι κάτοικοι της Μύκης αναγκάζονται να απευθύνονται είτε στο ιατρείο της Σμίνθης είτε στ κέντρο υγείας του Εχίνου προκειμένου να τύχουν της ιατρικής φροντίδας που απαιτείται ανά περίπτωση.
Τα προβλήματα πάντως στο χώρο της υγείας μοιάζουν ατέλειωτα αφού οι αιτήσεις για συνταξιοδότηση έρχονται η μια μετά την άλλη και μόνο στο κέντρο υγείας του Εχίνου υπάρχουν έως τώρα τρεις τέτοιες αποχωρήσεις. Σε ότι αφορά στη Μύκη πάντως, το πρόβλημα με την έλλειψη γιατρού φαίνεται πως θα λυθεί άμεσα αφού εντός του μήνα ή το αργότερο στις αρχές του επόμενου, ο γενικός γιατρός θα βρίσκεται κανονικά στη θέση του.