Έγκαιρα πραγματοποιήθηκε φέτος στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης η σύσκεψη για την πυροπροστασία με την παρουσία του προϊστάμενου της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης και τους εμπλεκόμενους φορείς και υπηρεσίας.
Καθώς η εκδήλωση πυρκαγιάς οφείλεται κατά 97% στον παράγοντα άνθρωπο σημαντική είναι η πρόληψη και η ετοιμότητα των φορέων προκειμένου να εξαλειφθεί όσο το δυνατόν ο κίνδυνος εκδήλωσης όσο και η άμεση παρέμβαση σε περίπτωση που οι φλόγες τυλίξουν δασικές περιοχές ενώ βασικό μέρος της ευθύνης φέρουν και οι ίδιοι οι πολίτες οι οποίοι οφείλουν να διαφυλάττουν τον δασικό πλούτο. Αυτό τόνισε ο προϊστάμενος της διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης στην περιφερειακή ενότητα με αντικείμενο την πυροπροστασία η οποία μάλιστα αυτή τη χρονιά έγινε αρκετά νωρίς.
Ωστόσο προβληματισμό προκαλεί τουλάχιστον από πλευράς δασαρχείου το ελλιπές δασικό δίκτυο.
Πάντως κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποτυπώθηκε η αναγκαιότητα συνεργασίας όλων των εμπλεκόμενων φορέων και υπηρεσιών προκειμένου να υπάρξει αποτέλεσμα σε περίπτωση που κληθούν να διαχειριστούν μια δύσκολη κατάσταση.