xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΕΝΤΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΤ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ

Μικρή ένταση δημιουργήθηκε κατά την διάρκεια της παρέλασης όταν μέλη της πρωτοβουλίας αντίστασης θέλησαν να μεταβούν στην 28ης Οκτωβρίου, μακριά ωστόσο από την εξέδρα των επισήμων προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την ασκούμενη πολιτική και για τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.
Τα επεισόδια έληξαν γρήγορα και η παρέλαση διεξήχθη κανονικά.

Κάτω από αδικαιολόγητα, δρακόντεια μέτρα προστασίας διεξήχθη η παρέλαση στην πόλη της Ξάνθης για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.

Δυνάμεις των ΜΑΤ παρατάχθηκαν από νωρίς γύρω από την πλατεία Ελευθερίας οι οποίοι μαζί με τα κάγκελα που τοποθετήθηκαν δημιούργησαν ένα ασφυκτικό κλοιό. Από νωρίς όμως συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ελευθερίας και μέλη της πρωτοβουλίας αντίστασης τα οποία θέλησαν να διαδηλώσουν ενάντια στη μνημονιακή πολιτική.

Ένταση δημιουργήθηκε όταν τα μέλη της πρωτοβουλίας αντίστασης θέλησαν να κατευθυνθούν προς την 28ης Οκτωβρίου, μακριά ωστόσο από την εξέδρα των επισήμων, προκειμένου να καταθέσουν το δικό τους μήνυμα για την επέτειο και εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ.

Την στάση των αστυνομικών δυνάμεων αποδοκίμασε και ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο χώρο των επεισοδίων στο ύψος του Εργατικού Κέντρου.

Μετά από λίγο τα επεισόδια έληξαν αφού οι διαδηλωτές αποχώρησαν ειρηνικά. Αξιοσημείωτο ωστόσο είναι πως κανείς από τους βουλευτές του νομού δεν παρέστη στην εξέδρα των επισήμων παρόλο που νωρίτερα είχαν παραβρεθεί στην δοξολογία.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ