Για πλήρη διάλυση της αγοράς εργασίας μιλά πλέον η Κομισιόν η οποία στην έκθεσή της ζητά ακόμη μεγαλύτερη μείωση του μισθολογικού κόστους για την περίοδο 2012-2014 σημειώνοντας πως η ανταγωνιστικότητα μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της συνέχισης της πολιτικής εσωτερικής υποτίμησης.
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι έλληνες εργαζόμενοι έχουν φθάσει πια στα όρια αντοχής τους ενώ η πλειοψηφία αυτών αδυνατεί πλέον να καλύψει τις υποχρεώσεις της.
Κατά 15% θα πρέπει να μειώσει το εργασιακό κόστος η Ελλάδα για το 2012-2012, το οποίο σημειωτέον θα πρέπει να προστεθεί στις ήδη μειωμένες αποδοχές κατά 22% που ψηφίστηκαν πρόσφατα αλλά και στην συρρίκνωση των εισοδημάτων από το 2010 και μετά προκειμένου όπως τονίζει να τονωθεί η ανταγωνιστικότητα.
Μάλιστα όπως τονίζει ο κύριος Μπεμπεκίδης τα όσα λέγονται περί μισθολογικού κόστους είναι πλέον ανεπίκαιρα αφού ήδη στην χώρα μας αυτό έχει σχεδόν εκμηδενιστεί.
Σε ό,τι αφορά στα εμπόδια που η Κομισιόν θεωρεί ότι θα αντιμετωπίσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές είναι οι επιπρόθετες περικοπές των δαπανών, η εφαρμογή των ρυθμίσεων που έχουν ψηφισθεί στην αγορά εργασίας και την παρουσίαση ενός “χρονοδιαγράμματος για την αναμόρφωση της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας για το σύστημα καθορισμού των μισθών έως τα τέλη Ιουλίου 2012”. Επισημαίνεται ακόμα ότι πρέπει να ληφθούν πρόσθετα μέτρα για το 2013 και το 2014, ώστε να καταστεί εφικτή η μείωση του δημοσίου χρέους στο 117% του ΑΕΠ έως το 2020.