Ιδιαίτερα απογοητευμένοι φαίνεται να είναι οι Ξανθιώτες από τα πολιτικά δρώμενα της χώρας τα τελευταία χρόνια χωρίς ωστόσο να βλέπουν ανατροπή την Κυριακή των εκλογών παρόλο που αν δε συμβεί αυτό, τα νέα μέτρα που προβλέπονται από το μνημόνιο θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα.
Υπάρχουν βέβαια και απόψεις βάσει των οποίων, τα δυο μεγάλα κόμματα μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση.
Μπορεί η οργή του λαού να έχει ξεχειλίσει και πολλοί να περιμένουν αλλαγή σκηνικού στις εκλογές της 6ης Μάιου, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν πως ανατροπή σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δε θα υπάρξει ενώ κάποιοι άλλοι δηλώνουν απογοητευμένοι απ’ όλους και απ’ όλα. Βέβαια δε λείπει και η αισιοδοξία ότι τελικά θα τα καταφέρουμε ως χώρα να βγούμε από την κρίση αν φυσικά εφαρμοστούν οι προεκλογικές εξαγγελίες των κυβερνητικών κομμάτων.
Την τελική απάντηση βέβαια μπορεί να τη δώσει μόνο η κάλπη το βράδυ της Κυριακής αν και με δεδομένο το μνημόνιο που η κυβέρνηση Παπαδήμου έχει υπογράψει, τα νέα μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού θα πρέπει να θεωρούνται βέβαια και δεδομένα παρόλο που αυτά δε συμπεριλαμβάνονται στον προεκλογικό λόγο κανενός εκ των δύο μεγάλων κομμάτων.