Δεκτή έγινε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η αίτηση πτώχευσης της Χαρτοποιίας Θράκης γράφοντας έτσι και τους τίτλους τέλους για μια σημαντική για τον τόπο παραγωγική βιομηχανία που συνέβαλλε σημαντικά στην ανάπτυξή του.
Βέβαια το ενδιαφέρον δεν εστιάστηκε στο αν θα γίνει δεκτή ή όχι αλλά στους όρους αυτής της πτώχευσης, οι οποίοι ικανοποιούν την πλευρά των εργαζομένων.
Θετική ως προς την διασφάλιση των δεδουλευμένων και την καταβολή των αποζημιώσεων είναι η απόφαση του δικαστηρίου σχετικά με την αίτηση πτώχευση της Ντιάνα αν και κανείς δεν μπορεί να μην σταθεί στο γεγονός πως άλλη μια παραγωγική επιχείρηση έβαλε λουκέτο αφήνοντας πίσω της νέους ανέργους
Πιο συγκεκριμένα, το δικαστήριο δεν έκανε δεκτές τις απαιτήσεις της πλευράς Ζερίτη που αξίωνε να διαχειριστεί το Δ.Σ. της εταιρίας την πτωχευτική περιουσία (!) με τη σύμπραξη συνδίκου. Πρακτικά η πλευρά της Χαρτοποιίας επιχείρησε να διασώσει από την πτώχευση τις εκτάσεις που διαθέτει πέριξ του εργοστασίου, όπου σκόπευε να συνεχίσει την επιχειρηματική δραστηριότητα με τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου, για το οποίο υπάρχει ήδη έγκριση από τη ΡΑΕ στο όνομα των υιών Ζερίτη. Πάντως παρά τη θετική για τους εργαζόμενους εξέλιξη γεγονός είναι πως η απόφαση επισημοποίησε με ξεκάθαρο τρόπο ότι έπεσαν οι τίτλοι τέλους για μια βιομηχανία που σηματοδότησε την ανάπτυξη της Θράκης από το 1980 και μετά ενώ σήμερα μαρτυρά την προφανή παρακμή της τοπικής οικονομίας.