Στα σχολεία προσήλθαν σήμερα οι μαθητές όλης της χώρας για τον καθιερωμένο αγιασμό που σηματοδοτεί την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Μιας χρονιάς που βρίσκει την χώρα σε μια δύσκολη συγκυρία αν και το εκπαιδευτικό έργο τουλάχιστον για τα εκπαιδευτήρια Άξιον θα συνεχιστεί χωρίς προσκόμματα.
Φωνές πλημμύρισε το πρωί η αυλή αλλά και οι αίθουσες του εκπαιδευτικού συγκροτήματος Άξιον το οποίο όπως όλα τα σχολεία της χώρας άνοιξε τις πύλες του για τη νέα χρονιά με τον καθιερωμένο αγιασμό
Πάντως παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία το Άξιον δεν κάνει εκπτώσεις στην παρεχόμενη εκπαίδευση αφού και αυτή τη χρονιά οι γνώσεις συνοδεύονται και με παράλληλες δραστηριότητες που ενισχύουν την μαθησιακή διαδικασία και καλλιεργούν τις δεξιότητες των παιδιών
Διαδικασίες και δραστηριότητες που διευρύνουν τους ορίζοντες των παιδιών και δεν περιορίζονται μόνο στην παροχή της σχολικής γνώσης, όπως άλλωστε οφείλει να κάνει εν γένει η εκπαίδευση. Κάτι που δυστυχώς αποτελεί άπιαστο όνειρο για την δημόσια εκπαίδευση.