xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Νέα εξάμηνη παράταση για το “Βοήθεια στο Σπίτι”

Μία ακόμη παράταση του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι», από το οποίο επωφελούνται περίπου 70.000 ηλικιωμένοι και άτομα με αναπηρίες, αυτή τη φορά μέχρι τις 31 Μαρτίου 2013, αποφάσισαν τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Εργασίας, Παράλληλα, ο υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε απόφαση για την καταβολή της πρώτης δόσης στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα, ύψους 10 εκ. ευρώ ενώ τίποτα ακόμα δεν έχει αποφασισθεί αναφορικά με πρόγραμμα κατοίκων φροντίδας ηλικιωμένων που αναμένεται να αντικαταστήσει το βοήθεια στο σπίτι.

Την παράταση του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» έως τις 31 Μαρτίου 2013, ανακοίνωσαν, , ο υπουργός Εσωτερικών, Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μετά από συνάντηση που είχαν στο υπουργείο Εσωτερικών. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί αξιοποιώντας το έμπειρο υπάρχον προσωπικό, το οποίο εξυπηρετεί πάνω από 70.000 αναξιοπαθούντες της τρίτης ηλικίας, αλλά και ΑμΕΑ ενώ παράλληλα αποδεσμεύτηκαν ήδη δέκα εκατομμύρια ευρώ για την πληρωμή των εργαζομένων.

Η θετική αυτή εξέλιξη συμβαδίζει παράλληλα με τον σχεδιασμό της νέας μορφής του προγράμματος, το οποίο έχει ήδη εξαγγελθεί ως «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων». Το πρόγραμμα- διάδοχος του «Βοήθεια στο Σπίτι» θα στηρίζεται στις ευχέρειες των νέων εργαλείων της κοινωνικής οικονομίας, προκειμένου να ενσωματώσει στη δομή του τους φορείς που το υλοποιούν μέχρι σήμερα, κυρίως όσον αφορά εργαζομένους και δήμους.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ