xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Η τέχνη του… τσίπουρου

Αποτελεί ένα από τα αγαπημένα ποτά των Ελλήνων, μικρών και μεγάλων. Ο λόγος για το τσίπουρο που βρίσκεται πλέον σε κάθε τραπέζι. Ωστόσο η καλύτερη ώρα για να το απολαύσει κανείς είναι η ώρα της απόσταξης τότε που η όλη διαδικασία μετατρέπεται σε ένα διονυσιακό γλέντι.

Μια από τις κορυφαίες διαδικασίες για όσους αγαπούν και παράγουν τσίπουρο είναι εκείνη της απόσταξης η οποία μάλιστα αποτελεί υψηλή τέχνη προκειμένου να εξαχθεί το τελικό ποιοτικά άρτιο προϊόν

Πέρα όμως από την απόλαυση της παραγωγής και της τσιπουροποσίας υπάρχει και μια άλλη πραγματικότητα αυτή της οικονομίας αφού όλο και περισσότεροι νέοι άνθρωποι ασχολούνται πλέον με την καλλιέργεια σταφυλιών και την παραγωγή κρασιού αν και το τσίπουρο φαίνεται πως είναι ακόμη ο βασιλιάς στις προτιμήσεις των ελλήνων.

Η περιοχή της Ξάνθης μάλιστα όπως τονίζει ο πρόεδρος του φορέα διαχείρισης δέλτα Νέστου Βιστωνίδας και Ισμαρίδας μπορεί κάλλιστα να στηρίξει την οικονομία της σε τοπικά προϊόντα τα οποία θα φέρουν το σήμα ποιότητας που θα πιστοποιεί την παραγωγή τους με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον.

Η καλύτερη ώρα φυσικά είναι αυτή της αναμονής μέχρι το διαφανές υγρό να τρέξει από το καζάνι η οποία απαιτεί καλή παρέα και καλό μεζέ που μετατρέπει την όλη διαδικασία σε μια διονυσιακή μυσταγωγία.

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ