Νέα παράταση προκειμένου να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους και να θεωρήσουν τις άδειες τους ζητά μερίδα των μικροπωλητών από την περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης λίγες μόλις μέρες πριν το θέμα έρθει προς συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο το οποίο βάσει νόμου πρέπει να ψηφίσει την ανάκληση των αδειών που παρουσιάζουν οφειλές. Τελικά σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας αποφασίστηκε από κοινού να ζητηθεί η συνδρομή της κυβέρνησης που πλέων είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύση διαφορετική από αυτή που προβλέπει η νομοθεσία.
Συνάντηση μεταξύ του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης και του περιφερειάρχη μαζί με τους εκπροσώπους των μικροπωλητών των λαϊκών αγορών πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης με θέμα συζήτησης τη νέα αναβολή που ζητούν οι δεύτεροι αναφορικά με την τακτοποίηση των οφειλών τους προκειμένου να μπορέσουν να ανανεώσουν τις άδειες τους οι οποίες και είναι αθεώρητες ακριβώς εξαιτίας αυτών των οφειλών και με την περιφέρεια να έχει δώσει ήδη δυο μηνιαίες παρατάσεις. Τελικά εκείνο που αποφασίστηκε είναι να ζητηθεί η συνδρομή του αρμόδιου υπουργείου προκειμένου να δοθεί μια λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει.
Σε περίπτωση πάντως που η κυβέρνηση δεν οπισθοχωρήσει αναφορικά με το νομικό πλαίσιο που διέπει τι συγκεκριμένο ζήτημα των αδειών η περιφέρεια δε θα μπορεί να κάνει κάτι διαφορετικό από το ζητήσει την ανάκληση των αδειών εκείνων που έχουν οφειλές παρελθόντων ετών κι αυτό έγινε απόλυτα κατανοητό από τους μικροπωλητές.