Απάντηση στη διαχείριση και όχι στη βιωσιμότητα του χρέους χωρίς άμεσα οφέλη για τους πολίτες θεωρεί τη συμφωνία που επετεύχθη στο Γιούρογκρουπ ο επίκουρος καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Αργείτης ο οποίος μάλιστα εκτιμά πως απλώς η χώρα πήρε μια νέα παράταση μέχρι να ξαναφθάσουμε στο επίπεδο κρίσης όπου θα αναζητηθούν εκ νέου λύσεις.
Θετικές επιπτώσεις σε ότι αφορά στη διαχείριση της κρίσης χρέους θεωρεί τη συμφωνία που επετεύχθη στο Γιουρογκρουπ ο επίκουρος καθηγητής στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Αργείτης ωστόσο δεν απαντά ούτε στην βιωσιμότητά του ούτε και στην βελτίωση του επιπέδου ζωής των πολιτών.
Πάντως και ο οίκος Μούντις εκτιμά πως παραμένει σε μη βιώσιμα επίπεδο το ελληνικό χρέος παρά την βραχυπρόθεσμη ανακούφιση μετά την συμφωνία στο τελευταίο Eurogroup και η Αθήνα πιθανώς θα χρειαστεί κάποια μείωση του αρχικού κεφαλαίου που δανείστηκε. Ένα θέμα που όπως όλοι εκτιμούν θα μπει εκ νέου στο τραπέζι των συζητήσεων μετά τις γερμανικές εκλογές.