Άργησε αλλά ήρθε και στην Ξάνθη το πρώτο χιόνι του φετινού χειμώνα ενώ έκανε την εμφάνιση του ακόμα και μέσα στην πόλη χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα. Αρκετό χιόνι έπεσε και στην ορεινή περιοχή όπου από ένα σημείο και μετά είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες. Ο δήμος Ξάνθης και περιφερειακή ενότητα δηλώνουν απόλυτη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύψουν.
Την πρώτη του εμφάνιση και στην Ξάνθη έκανε για φέτος ο χιονιάς με αποτέλεσμα όχι μόνο η ορεινή περιοχή να ασπρίσει αλλά και μέσα στην πόλη να χιονίσει αρκετά παρόλο που τελικά οι κάτοικοι της πόλης δεν είδαν άσπρη μέρα, τουλάχιστον για την ώρα. Σε κάθε περίπτωση πάντως η πολιτική προστασία του δήμου Ξάνθης είναι έτοιμη ώστε να αντιμετωπίσει άμεσα τα όποια προβλήματα προκύψουν τόσο μέσα όσο και έξω από την πόλη.
Σε ότι αφορά στην ορεινή περιοχή τα μηχανήματα της περιφέρειας είναι σε απόλυτη ετοιμότητα ενώ υπάρχει και άφθονο αλάτι σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί. Επίσης οι οδηγοί που μετακινούνται στον ορεινό όγκο θα πρέπει να γνωρίζουν πως μετά το 190 χιλιόμετρο Ξάνθης Εχίνου είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.