Με την εκλογή του Παναγιώτη Θεοχάρους στη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου ολοκληρώθηκαν την Κυριακή το βράδυ και στο δήμο Αβδήρων οι διαδικασίες. Παράλληλα ο κύριος Τσολακίδης ανακοίνωσε και τα ονόματα των 3 νέων αντιδημάρχων που αναλαμβάνουν καθήκοντα. Τα ονόματα των 5 αντιδημάρχων όμως έγιναν γνωστά και στην Ξάνθη με ζητούμενο εάν θα υπάρξει και έκτη αντιδημαρχία.
O Παναγιώτης Θεοχάρους είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων. Οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Προεδρείου στο δεύτερο μεγαλύτερο Δήμο του Νομού Ξάνθης πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα τη Κυριακής στην έδρα του Δήμου. Στην διαδικασία για εκλογή Προέδρου ο Παναγιώτης Θεοχάρους που προτάθηκε από την πλειοψηφία έλαβε 18 ψήφους και 7 λευκά. Στη διαδικασία για εκλογή Αντιπροέδρου, που προτάθηκε από την μείζονα Αντιπολίτευση αναδείχτηκε με 7 ψήφους ο Σ. Γαλανόπουλος της μείζονος αντιπολίτευσης (στην τρίτη εκλογή) ενώ Γραμματέας, εφόσον η Συσπείρωση δεν θέλησε να προτείνει υποψήφιο, εξελέγη με 18 ψήφους η κα Γεωργαντζή, όπως και στην προηγούμενη διετία.
Στο μεταξύ παρότι η διαδικασία ξεκίνησε με προτροπή συναίνεσης από το Δήμαρχο Βασίλη Τσολακίδη, ο επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στην εκλογή Αντιπροέδρου ζήτησε τα λευκά ψηφοδέλτια να δίνονται μαζί με αυτό των υποψηφίων και έτσι επαναλήφθηκε η διαδικασία. Ακόμη στη διαδικασία της Κυριακής ανακοινώθηκαν και οι σύμβουλοι που αναλαμβάνουν καθήκοντα αντιδημάρχων καθώς αντικαθίστανται οι τρεις στους τέσσερις.
Έκλεισαν» οι αντιδήμαρχοι και στο δήμο Ξάνθης
Στο μεταξύ με αλλαγές στα καθήκοντα και με αναμενόμενα πρόσωπα προχωρά ο “ανασχηματισμός” των Αντιδημάρχων στο Δήμο Ξάνθης Ο Τάσος Θεοδωρίδης επιβεβαιώνεται ότι αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος, που αποτελούν συνένωση Πρασίνου και Καθαριότητας και, πιθανότατα, και την Προεδρεία της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Ο Νίκος Σπυριδόπουλος αναλαμβάνει την Αντιδημαρχία Τεχνικών Υπηρεσιών ενώ ο Αλέξανδρος Κυριακίδης μεταπηδά στην Αντιδημαρχία Δημοτικής Αστυνομίας. Ερωτηματικό παραμένει αν θα υπάρξει και 6η Αντιδημαρχία και ποιο αντικείμενο θα έχει. Η φημολογία για πιθανή τοποθέτηση του Φίλιππου Φιλίππου σε νεοσύστατη Αντιδημαρχία Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής από το Δήμαρχο Μιχάλη Στυλιανίδη και ίσως το 6ο όνομα καθυστερήσει κι άλλο. Μέχρι στιγμής δεν έχουν υπογραφεί οι σχετικές αποφάσεις για τα 3 νέα ονόματα παρά μόνο για τους ήδη γνωστούς, Μπένη και Παπαδόπουλο.