xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

ΣΟΚ από τις μετρήσεις του XanthiPress.gr στην πόλη για τις κρυμμένες κεραίες! Σε λειτουργία Φιλαδελφείας και Μαυρομιχάλη

Σοκαρίστηκα είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από τις μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 11-7 στην Ξάνθη, μετά από πρωτοβουλία του XanthiPress.gr και με τη βοήθεια εθελοντή με σχετικό εξοπλισμό, ο οποίος βρέθηκε στην Ξάνθη για να συνδράμει, σε πνεύμα αλληλεγγύης, τις προσπάθειες για εντοπισμό της εκπομπής κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Πολύ μεγάλες εκπομπές στην Ξάνθη

Όπως ανέφερε ο ειδικός, μεταφέροντας την εμπειρία του , η Ξάνθη είναι από τις πόλεις όπου παρατηρείται εντυπωσιακά μεγάλη εκπομπή από κεραίες κινητής τηλεφωνίας μέσα στην πόλη ενώ εντοπίστηκαν με ακρίβεια οι εταιρίες και το είδος της εκπομπής που έχουν από γνωστά αλλά και άγνωστα, μέχρι σήμερα, σημεία.

Όπως προκύπτει από τις μετρήσεις η περιβόητη κεραία της οδού Φιλαδελφείας λειτουργεί εκπέμποντας κινητή τηλεφωνία και 3G για τη WIND αλλά και για την εταιρία VΟDAFONE, για την οποία δεν υπάρχει κάποια σχετική άδεια. Η ένταση του σήματος είναι υπερβολικά μεγάλη και, φυσικά,  εκτός των επιτρεπόμενων ορίων ενώ εξαιρετικά μεγάλη είναι η ένταση του σήματος που φτάνει στο σχολικό συγκρότημα του 9ου Δημοτικού Σχολείου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η εκπομπή της φτάνει μέχρι την πλατεία.

Σε λειτουργία βρίσκεται και η κεραία επί της οδού Μαυρομιχάλη, έναντι του Δημαρχείου Ξάνθης, όπου συνεχίζεται η εκπομπή μόνο σήματος κινητής τηλεφωνίας της VODAFONE και όχι 3G. Καμία εκπομπή δεν ανιχνεύτηκε στις περιοχές Αίμου, Μ. Ασίας, Τυρολόης και στην οδό Βασ. Σοφίας, όπου είχαν απομακρυνθεί κεραίες.

Δύο νέες κεραίες σε οικοδομές και πολλές κρυμμένες σε πινακίδες του κέντρου !

Η έρευνα εντόπισε άλλα δύο νέα σημεία μέσα στην πόλη, τα οποία θα αποκαλυφθούν μόλις ελεγχθούν τα δικαιολογητικά τους και ενδέχεται να προκαλέσουν σοκ. Όμως με βάση το νέο νομικό πλαίσιο υπάρχουν κεραίες που θεωρούνται «Μικρής Όχληση»  που εγκαθίστανται χωρίς άδεια αλλά μόνο με «δήλωση τοποθέτησης», λειτουργούν υπερβαίνοντας τα επιτρεπόμενα όρια και βρίσκονται παντού. Μέσα στο κέντρο της Ξάνθης υπάρχουν αμέτρητες κεραίες κινητής τηλεφωνίας κρυμμένες σε πινακίδες που είναι ίσως πιο επικίνδυνες από τους μεγάλους ιστούς γιατί βρίσκονται δίπλα σε πεζοδρόμια.

Άλλαξε το νομικό πλαίσιο ο Βορίδης ως Υπουργός, υπέρ των εταιριών

Αυτό που προκύπτει από την έρευνα και τις ενέργειες των εθελοντών του κινήματος σε όλη τη χώρα είναι πως το νομικό πλαίσιο άλλαξε σκανδαλωδώς για τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας στην περίοδο της Κυβέρνησης Παπαδήμου, επί Υπουργίας Βορίδη στο Υπ. Επικοινωνιών αλλά ακόμη και έτσι, οι εταιρίες παρανομούν. Είναι εντυπωσιακό ότι οι όποιες αδειοδοτήσεις εμφανίζονται  στην Ξάνθη έχουν παραλείψει, όλες, να συμπεριλάβουν την έγκριση της Πολεοδομίας και αυτό αποτελεί στοιχείο με το οποίο καθίστανται αστήρικτες. Όπως έχει αποδειχθεί σε όλη τη χώρα, η πρόθεση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι καθοριστική για την έξοδο των κεραιών από τις πόλεις.

Όλες σχεδόν οι εκπομπές είναι πολλαπλάσιες των ορίων που τίθενται (5-6-7 μικροβάτ/τετραγωνικό μέτρο ανάλογα με τη συχνότητα) αφού παρατηρούνται εκπομπές δεκάδων και εκατοντάδων μικροβάτ σε όλη την πόλη ! Σε όλες τις περιπτώσεις οι κάτοχοι των κεραιών παρανομούν καθώς είναι υποχρεωμένοι να έχουν ταμπέλες όπου θα αναγράφεται ευκρινώς ότι υπάρχει εκπομπή. Αντ΄αυτού οι κεραίες είναι όλες καμουφλαρισμένες με καμινάδες, γεγονός που δείχνει ότι έχουν αρκετά να κρύψουν.

Συνεχίζεται η έρευνα, απαιτείται κινητοποίηση και στήριξη από τους πολιτικούς

Στην κατοχή του XanthiPress.gr βρίσκονται επίσης έγγραφα της ΕΕΤΤ της Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας, ΜΠΕ και άλλα στοιχεία που βρίσκονται στο στάδιο της επεξεργασίας ενώ υπάρχει αλληλογραφία με τους εν λόγω φορείς προκειμένου να αποδειχθούν οι παρανομίες των εταιριών. Το επόμενο διάστημα στοιχεία θα διαβιβαστούν στο Δήμο και στις διωκτικές αρχές αλλά είναι προφανές ότι απαιτείται άμεση κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας προκειμένου να απομακρύνει και πάλι τις παράνομες κεραίες από την πόλη, αφού προσβληθεί η όποια νομιμοφάνεια εμφανίζεται αυτή τη στιγμή σε κάποιες από αυτές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ