Αλλάζει ριζικά η διαρρύθμιση και η ανάπτυξη των εκθετών στην περιοχή της Λαϊκής Αγοράς της Ξάνθης. Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης συζητήθηκε το πρωί της Παρασκευής και εγκρίθηκε η τελική μελέτη, που επελέγη ανάμεσα σε 5, και αποτελεί την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας την οποία παρουσίασε ο μελετητής Πασχάλης Γώγος.
Στο εξής οι μικροπωλητές θα τοποθετούνται στο κέντρο του σημερινού παζαριού και οι 404 θέσεις των πάγκων θα αναπτύσσονται γύρω από τα δέντρα, αλλάζοντας τη χωροταξία. Οι διάδρομοι θα έχουν ελικοειδή μορφή, θα είναι μεγαλύτεροι από τους υφιστάμενους και θα δίνουν τη δυνατότητα για πιο άνετη κίνηση στους καταναλωτές.
Κυκλικός κόμβος στην ανατολική πλευρά της Λαϊκής Αγοράς θα διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων από όλες τις κατευθύνσεις. Συγκεκριμένα, τα οχήματα θα έχουν τη δυνατότητα να κινούνται σε όλες τις κατευθύνσεις μέχρι την οδό Θήρας και Κλεμανσώ. Οι θέσεις στάθμευσης δεν πρόκειται να μεταβληθούν με την εφαρμογή της νέας μελέτης ενώ υπό διάνοιξη βρίσκεται και ο δρόμος που θα αποσυμφορήσει την αγορά καθώς θα συνδέεται με την οδό Βασιλίσσης Σοφίας, πίσω από τη ΔΕΗ.
Μετά την εφαρμογή της μελέτης θα καταργηθούν οι θέσεις μικροπωλητών στην οδό Ύδρας, μπροστά στην Πυροσβεστική και άλλους δρόμους που υπήρχε δραστηριότητα μέχρι σήμερα. Από τη λειτουργία του παζαριού δεν θα διαταραχθεί η λειτουργία των καταστημάτων που βρίσκονται πέριξ της μεγάλης πλατείας και θα συνεχίσουν να αναπτύσσουν την ίδια δραστηριότητα με μεγαλύτερη ευκολία.