xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Νέα επίθεση Ξυνίδη σε Βενιζέλο με μνήμες Νοεμβρίου 2011!

Με τίτλο «ΚΡΙΜΑ» και ανεβάζοντας τον τόνο του εμφύλιου σπαραγμού στο ΠΑΣΟΚ, ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης καταφέρεται για άλλη μια φορά στο blog του εναντίον του Ευάγγελου Βενιζέλου, ενδεχομένως και απαντώντας εκ μέρους της Παπανδρεϊκής Ομάδας στο ΠΑΣΟΚ για την αντίδρασή του, μετά την παρέμβαση Παπανδρέου.

Ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζει να διατηρεί στο blog τη φωτογραφία του με τον Γ. Παπανδρέου σε δεύτερο πλάνο, ανασύρει γεγονότα από την πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και υποστηρίζει ανοιχτά, πια, ότι ο ρόλος του σημερινού αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου, υπήρξε, καθοριστικός στην ανατροπή της τότε κυβέρνησης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Αν έχουν τα κότσια ας πουν και ονόματα. Να πουν στον ελληνικό λαό -τον οποίο επικαλούνται – ποιοί «υπονομεύουν την προσπάθειά του». Μήπως αυτοί που σέρνουν τη χώρα στις πολύ πιθανές πρόωρες εκλογές προκειμένου να παίξουν το τελευταίο χαρτί παραμονής στην εξουσία με πρόσχημα την εκλογή Πρόεδρου Δημοκρατίας;  Ποιοί «ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ …. στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών»; Μήπως αυτοί που απογειώνονταν από τις Κάννες για Αθήνα Αντιπρόεδροι της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και προσγειώνονταν καμικάζι της αποδόμησης της ελληνικής κυβέρνησης από τους Μέρκελ-Σαρκοζί; Αυτοί που τη μια μέρα επιχειρηματολογούσαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα υπέρ της απόφασης για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος και την επόμενη καταφερόντουσαν κατά της απόφασης αυτής; Εξ ιδίων κρίνουν τα αλλότρια. Πράγματι το 2015 δεν είναι 2009-2010. Είναι πολύ χειρότερα. Για όλους και για όλα. Δείτε πόσο φασισμός υπάρχει τριγύρω και θα καταλάβετε γιατί. Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται στον υπέρμαχο του παλαιοκομματικού κατεστημένου στη χώρα. Γι αυτό δεν είναι -εδώ και καιρό πλέον- ΠΑΣΟΚ. Ας ελπίσουμε ότι στις επερχόμενες εκλογές δεν θα χρησιμοποιήσουν τον τίτλο του ΠΑΣΟΚ. Ας το πουν ΔΗΠΑΡ ή όπως αλλιώς θέλουν. Κατέστρεψαν την πολιτική στέγη των μισών Ελλήνων, τουλάχιστον ας αφήσουν το ΠΑΣΟΚ στην καρδιά μας. Έστω και μικρό αλλά όχι αναξιοπρεπές. 

Παραθέτω την ιστορική, ένεκα της ποταπότητάς της, ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ. Κρίμα Δημήτρη Καρύδη.

«Τα ίδια πάντα δύο – τρία στελέχη που έχουν προφανώς κάνει την επιλογή τους και εκφράζουν μια πολύ συγκεκριμένη, αμετανόητη αντίληψη, επιδιώκουν να υπονομεύσουν, με αυτά που λένε κάθε λίγο και λιγάκι, τις προσπάθειες της χώρας και της παράταξης. 

Ασεβούν σε βάρος των συντρόφων και συναδέλφων τους στο ΠΑΣΟΚ και κυρίως σε βάρος του ελληνικού λαού, τις αγωνίες και τις προτεραιότητες του οποίου αγνοούν στο όνομα των δικών τους μικρών προσωπικών στρατηγικών.

Ίσως έχουν την ψευδαίσθηση ότι προκαλούν κάποιο πολιτικό αποτέλεσμα, ενώ απλώς τροφοδοτούν παραπολιτικά σχόλια.

Το 2015 δεν είναι 2009-2010. Από την άλλη μεριά το 2009-2010 είναι πολύ κοντά και όλοι θυμούνται πρόσωπα και καταστάσεις.

Εμείς μένουμε επικεντρωμένοι στη διαδικασία εκλογής του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και τη σχετική εθνική ευθύνη όλων των μελών της Βουλής των Ελλήνων, στη δύσκολη διαπραγμάτευση με τους εταίρους, στον σχεδιασμό της επόμενης φάσης της χώρας και στην ανάδειξη της θέσης του ΠΑΣΟΚ και της δημοκρατικής παράταξης ως εγγυητή της εθνικής σταθερότητας.»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ