Χωρίς περιστροφές συζήτησαν το θέμα του ΧΥΤΑ στην έκτακτη συνεδρίαση Δημ. Συμβουλίου της Δευτέρας στο Δήμο Τοπείρου, η οποία συγκλήθηκε με αίτημα της αντιπολίτευσης.
Μετά τα γεγονότα που έχουν σημειωθεί και τις τρομακτικές συνέπειες που αναμένονται για τη διαχείριση των απορριμμάτων, η αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση για το θέμα και , ουσιαστικά, μετά την επιμονή του Δημάρχου και της παράταξής του σε όσα έχουν αποφασιστεί, η αντιπολίτευση σταματά πλέον να του παράσχει στήριξη.
Ο ίδιος ο Θ. Μίγοχλου μάλιστα, που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση υποστήριξε ότι τα στελέχη της και κυρίως ο Β. Χαραλαμπίδης που πήρε το λόγο κυρίως, προσπαθούν να αποφύγουν τις ποινικές ευθύνες από τις αποφάσεις , ομολογώντας ευθέως ότι η άρνηση του Δήμου Τοπείρου για την παραχώρηση με τον τρόπο που υπέδειξε το ΥΠΕΚΑ, θα έχει σοβαρές παρενέργειες !
Είχε προαναγγείλει ότι θα δημιουργήσει προβλήματα αν δεν είναι Πρόεδρος
Αυτό ακριβώς προκαλεί και τις αντιδράσεις για τους αντιπολιτευόμενους καθώς αντιλαμβάνονται ότι οι συνέπειες για την περιοχή από την απένταξη του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ θα έχει ανυπολόγιστο κόστος περιβαλλοντικό, οικονομικό και πολιτικό για την περιοχή, με σαφή κίνδυνο να βρεθεί κατηγορούμενο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τοπείρου. Μάλιστα ο Δήμαρχος Τοπείρου επέκρινε τον Β. Χαραλαμπίδη – δικηγόρο στο επάγγελμα- για το γεγονός ότι παραβρέθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων, όπου ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που διαμορφώνεται.
Όπως καθίσταται σαφές ο Δήμαρχος συνεχίζει στην ίδια λογική και δεν αλλάζει, ενώ οι υπόλοιποι επιχειρούν να προστατευτούν από τις συνέπειες που θα προκύψουν σε ποινικό επίπεδο από την απένταξη του έργου και τη μετατροπή του ΧΥΤΑ σε ΧΑΔΑ. Όπως αναφέρουν μάλιστα, είναι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για το Δήμαρχο το γεγονός ότι είχε προαναγγείλει επισήμως και σε κάθε τόνο ότι στην περίπτωση που δεν του δοθεί η Προεδρεία του Συνδέσμου, θα δημιουργούσε προβλήματα σε όλους τους εμπλεκόμενους !