xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

«Εκτός ελέγχου» ο Μωραΐτης στο Δ.Σ., χαρακτήρισε «αγράμματη» την Ε. Κίτσου – Τέλος εποχής για Τσιακίρογλου

Τραγελαφικές σκηνές σημειώθηκαν σε άλλη μια συνεδρίαση του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου τη Δευτέρα το βράδυ.

Στο επίκεντρο βρέθηκε και πάλι ο Πρόεδρος Στέλιος Μωραίτης, οι εκφράσεις του οποίου σόκαραν τα μέλη και προκάλεσαν πολλά αρνητικά σχόλια.

Την οργή του Προέδρου προκάλεσε η τοποθέτηση της ανεξάρτητης συμβούλου Ε. Κίτσου, η οποία αναφέρθηκε στο θέμα της αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του φορέα και έθεσε ερωτήματα επί της αύξησης διαφόρων κωδικών στα έξοδα, εξοργίζοντας τον Πρόεδρο,  ο οποίος απάντησε χαρακτηρίζοντάς την κατ΄επανάληψη «αγράμματη» και τα λεγόμενά της «ανοησίες» αλλά χωρίς να δώσει τις απαντήσεις και τα στοιχεία που ζητήθηκαν.

Αυξήσεις σε κωδικούς που καλύπτονται από ευρωπαϊκά προγράμματα;

Πιο συγκεκριμένα, η Ε. Κίτσου ανέφερε – μεταξύ άλλων- ότι κάποιες αυξήσεις δαπανών είναι σε κάποιες περιπτώσεις σκανδαλώδεις και ειδικότερα: Η αύξηση σε δύο κωδικούς κατά 5.000 ευρώ (συνολικά 10.000 ευρώ) των δαπανών για προγράμματα ΤΟΠΣΑ με την αιτιολογία της πρόσκλησης εισηγητών σε ημερίδες ή της πληρωμής κάποιων νομικών προσώπων ενώ ανέφερε ότι στα συγκεκριμένα προγράμματα ο προϋπολογισμός είναι συγκεκριμένος και καλύπτεται εξ ολοκλήρου από τους πόρους της χρηματοδότησης του ΕΚΤ. Μάλιστα, στην ομιλία της ζήτησε να μάθει ακριβώς τους φορείς και τους εισηγητές –χωρίς να πάρει απάντηση – καθώς και αν η  αρμόδια διαχειριστική αρχή είναι ενημερωμένη.

Αύξηση 42% στη ΔΕΗ για τη φωταγώγηση του κτιρίου (!)

Στο στόχαστρό της βρέθηκε και η αύξηση κατά 42% του κωδικού για τη ΔΕΗ για την «φωταγώγηση» του Επιμελητηρίου (!) με την σύμβουλο του ΕΒΕ  να αναφέρει ότι πέρα από την ουσία, απαγορεύεται να αυξάνεται μια δαπάνη χωρίς να συνοδεύεται η απαραίτητη τεχνική έκθεση αναγκαιότητας, επικαλούμενη το σχετικό νόμο, ενώ η μόνη απάντηση ήταν πως αυτό το μεγάλο ποσό της διαφοράς χρειάζεται για να καλυφθεί η κατανάλωση ρεύματος του ακινήτου που στεγάζει τον εμπορικό σύλλογο.

Εξάλλου, ανάμεσα σε άλλες κατηγορίες, η ανεξάρτητη σύμβουλος ζήτησε την παρουσία ορκωτών λογιστών στο ΕΒΕ με τον αντιπρόεδρο Σ. Κάλφα να της απαντά ότι είναι ακριβό και θα κοστίσει περίπου 4.000 ευρώ με βάση τις εκτιμήσεις του (σε συνεδρίαση που αναμορφώθηκε ο Προϋπολογισμός κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ στο σκέλος των εξόδων) ενώ επίσης υποστήριξε ότι είναι παράνομο να εγκριθεί αναμόρφωση προϋπολογισμού που δεν είναι ισοσκελισμένος, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου, χωρίς τεχνικές εκθέσεις κλπ συναντώντας την αρνητική άποψη από τους υπηρεσιακούς του φορέα.

Πάντως το κλίμα και οι εκφράσεις που μεταχειρίστηκε ο Πρόεδρος προκάλεσαν έκπληξη με αρκετούς να σχολιάζουν αργότερα στο facebook ότι σοκαρίστηκαν από από τον εκχυδαϊσμό και την εκτροπή που υπήρξε στη συνεδρίαση.

«Τέλος» ο Σ. Τσιακίρογλου από το Επιμελητήριο λόγω συνταξιοδότησης.

Τέλος στη συνεδρίαση επικυρώθηκε από το Δ.Σ. η παραίτηση του Σωτήρη Τσιακίρογλου, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε και δεν θα ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα. Τη θέση του επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης καταλαμβάνει η λογίστρια Μαρία Πρώια, πρώτη επιλαχούσα στον συνδυασμό του Σ. Τσιακίρογλου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ