xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Επίθεση με μπογιές και συνθήματα στα γραφεία και το στέκι του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης

Επίθεση με μπογές και τρικάκια πραγματοποίησαν άγνωστοι το βράδυ της Παρασκευής προς Σάββατο, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης. Τα γραφεία των δύο βουλευτών του κόμματος, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ και Στάθη Γιαννακίδη καθώς και της Νομαρχιακής Οργάνωσης, στεγάζονται όλα στον 3ο όροφο του κτιρίου της Στοάς Νούση και έγιναν στόχος των αγνώστων.

Οι δράστες πέταξαν μπογιές στους τοίχους, τις πόρτες και το πάτωμα και πέταξαν τρικάκια με συνθήματα που εκφράζουν το χώρο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς και καταφέρονται εναντίον του κράτους και της κυβέρνησης.

Όπως έγινε γνωστό εκτός από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τα ξημερώματα του Σαββάτου, επίθεση με μαύρη μπογιά έγινε και στην είσοδο από το Στέκι Νεολαίας και Πολιτισμού Kardelen, που λειτουργεί η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην οδό Μαυρομιχάλη. Εξάλλου οι δράστες  αποχωρόντας από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ πέταξαν κόκκινες μπογιές και σε κατάστημα τροφίμων στη στοά Νούση.

Κατά τα άλλα, με μια επιθετική ανακοίνωση η Νομαρχιακή του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης αντιδρά στην επίθεση που έγινε στα γραφεία του κόμματος στην Ξάνθη με αιχμές για διάφορες κυβερνητικές ενέργειες όπως το άνοιγμα του φακέλου των Συνεταιριστικών στο σκάνδαλο της ΑΤΕ.

Θέση στο θέμα πήρε και ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Σγουρίδης τονίζοντας ότι  καταδικάζει απερίφραστα τους βανδαλισμούς από αγνώστους στα γραφεία της Νομαρχιακής επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη. Μάλιστα τόνισε ότι σε μια Δημοκρατία, τέτοιου είδους πράξεις, μόνο στόχο έχουν να οδηγήσουν στη διαίρεση και δεν μπορούν να είναι ανεκτές. Το μόνο που εξυπηρετούν είναι τον εθνικό διχασμό, που επιθυμούν να σπείρουν οι συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης στο ελληνικό πολιτικό σύστημα. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες βρίσκονται απέναντι από αυτές τις καταστροφικές ενέργειες γιατί τορπιλίζουν την εθνική προσπάθεια της χώρας για αναγέννηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ