xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Παραπολιτική: Η επόμενη μέρα και οι γραφικές αντιδράσεις μετά τις εκλογές

Σε κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν τα κομματικά επιτελεία μετά τις εκλογές και τις εκπλήξεις, δυσάρεστες και ευχάριστες κατά περίπτωση. Στο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζουν τα γραφεία τους -όπου θα φιλοξενούνται όλοι μαζί- και καταστρώνουν τα πλάνα για τον τρόπο που θα εκπροσωπηθούν με τρεις, πλέον βουλευτές. Ενδεχομένως να υπάρχει και μια δυσκολία συντονισμού αλλά προφανώς, η παρουσία τους θα είναι πληθωρική γενικώς και θα έχουν τη δυνατότητα να καλύπτουν πολιτικά πολλά πεδία. Προφανώς στο στόχαστρό τους, μπαίνει η κοινωνική αναφορά που επιζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ με την εκπροσώπησή του σε πολλά επίπεδα.

Στον αντίποδα, η εσωστρέφεια είναι αυτή που κυριαρχεί στο χώρο της ΝΔ μετά τη συντριπτική ήττα και το σοκ της απώλειας της έδρας για τον Α.Κοντό. (Δεν είναι μόνο η απώλεια αλλά και το γεγονός ότι η ΝΔ έχει «βιδωθεί» ΠΡΙΝ το μνημόνιο σε τραγικά χαμηλά ποσοστά) Όπως έχει γίνει σαφές από την πρώτη στιγμή, στο εσωτερικό της ΝΔ βρίσκονται οι περισσότεροι εχθροί για τον πρώην βουλευτή. Είτε επειδή κάποιοι όλα αυτά τα χρόνια δεν βρίσκουν χώρο , είτε επειδή η προφανής πολιτική του κυριαρχία έχει δημιουργήσει αντιπάλους, λογικό είναι οι όποιες βολές, να παρατηρούνται στο εσωτερικό του κόμματος. Φυσικά, είναι η εποχή που κάποιοι θα επιχειρήσουν να αμφισβητήσουν την κυριαρχία του, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο.

Αυτό που δεν αμφισβητείται είναι ότι ξεκινά μια δύσκολη περίοδος, όχι τόσο για το κόμμα της ΝΔ τοπικά, αλλά για το μηχανισμό που περιστοιχίζει τον Αλέξανδρο Κοντό καθώς, όσο να΄ναι, η απώλεια της έδρας είναι ένα μεγάλο ουσιαστικό και ψυχολογικό χτύπημα. Εκεί ποντάρουν και οι αντίπαλοί τους, μέσα και έξω από το κόμμα της ΝΔ που τον είχαν στο στόχαστρο αλλά δεν περίμεναν το ανέλπιστο δώρο – γι” αυτούς- του εκλογικού νόμου.

Κατά τα άλλα οι εκλογές, από την επομένη κιόλας προκαλούν αρκετά παρατράγουδα, όχι πρωτόγνωρα αλλά εντυπωσιακά σε μεγάλο βαθμό. Είναι αλήθεια πως αρκετοί αντιλαμβάνονται τώρα πια ότι η νέα κυβέρνηση έχει αρκετό χρόνο μπροστά της για να κυβερνήσει πραγματικά και επιχειρούν να προσαρμοστούν απέναντι στο νέο πόλο εξουσίας.

Άλλοι με αρνητικό τρόπο, όπως διάφοροι επίδοξοι και αποτυχημένοι πρακτορίσκοι εθνικιστές, που υπερβάλλουν στις ισλαμοφοβικές και άλλες γραφικές κοτσάνες που κατακλύζουν διάφορα blogs όταν τους κόβουν το «χαρτζιλίκι». Άλλοι με περίεργο τρόπο, όπως πχ ο Τύπος, κάνοντας κυβιστήσεις και στροφές 180 μοιρών από τις αριστεροφοβικές κορώνες σε δήθεν μετριοπαθή στάση. Άλλοι, τέλος, με γελοίο τρόπο φωνασκώντας και περιγράφοντας διάφορα φανταστικά γεγονότα. Όχι ότι έχουν γράψει και ποτέ αλήθεια, απλώς τώρα προσεγγίζουν απόλυτα την επιστημονική φαντασία μήπως και ασχοληθεί κανείς μαζί τους. Αυτό το άθλιο τοπίο, είναι το δημιούργημα του παλαιοκομματισμού (και άλλων -ισμών) 40 ετών στη Θράκη και καταρρέει μόνο του.

Όλοι αυτοί αδυνατούν να καταλάβουν ότι η δεκαετία του ’80, του ’90 και του ’00 έχει περάσει, ότι η εντολή στη νέα κυβέρνηση δεν είναι να εγκαθιδρύσει ένα νέο καθεστώς -στο οποίο κάποιοι ανόητοι νομίζουν ότι θα πιάσουν θέση- αλλά να γκρεμίσει τα παλαιοκομματικά «μαγαζάκια» που στήθηκαν όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς να χτίσει νέα. Αλλά αν το μυαλό είναι διεφθαρμένο είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσει κανονικά.

Τέλος, στο χιούμορ, πρωταγωνιστεί η σατυρική σελίδα του facebook Σουτζούκ Lookoοm με σκληρή αλλά εύστοχη πολιτική σάτιρα και αρκετό χιούμορ…

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ