xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Παραπολιτική: Υπογραφές, φήμες και παρασκήνια για τη ΝΔ στην Ξάνθη

Η διαδικασία εκλογής νέου Προέδρου στη ΝΔ έχει και αρκετή ένταση όπως φαίνεται, προκαλώντας ρήγματα στο εσωτερικό του κόμματος. Μπορεί να πλήττουν την εικόνα τους αλλά ως οργανισμοί που συνενώνουν διαφορετικά πλην όμως αδιαμφισβήτητα συμφέροντα, καταφέρνουν να επιβιώνουν. Άλλωστε μπορεί η ΝΔ να βγει «πληγωμένη» από την εσωτερική εκλογική διαδικασία αλλά μια «στραβοτιμονιά» της -για την ώρα- πανίσχυρης κυβέρνησης, όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν, είναι ικανή να κρύψει τα προβλήματα και με την προσμονή της εξουσίας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξαναγίνει ανταγωνιστικό.

Άρα το κλειδί για την αυτοκάθαρση της ΝΔ κρατά, φαίνεται, ο Τσίπρας αφού όσο η κυβέρνησή του θα είναι ισχυρή, τόσο η ΝΔ θα αναγκάζεται να αναζητά πολιτικό στίγμα και να ανταποκριθεί στις ανάγκες του κόσμου που εκπροσωπεί με μια αναγκαστική περίοδο αυτοκριτικής και αναδιοργάνωσης. Αν μάλιστα, απαλλαγεί από βαρώνους και άλλες ομάδες συμφερόντων, τότε θα είναι και αξιόπιστη. Αλλά αυτό για την ώρα μοιάζει ουτοπικό. Για την ώρα, η επίπονη πραγματικότητα είναι η διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού που μαρτυρά σοβαρά προβλήματα που οφείλονται στον κυβερνητισμό.

Στην περιοχή δύο υπογραφές έχουν συνοδεύσει δύο υποψηφιότητες. Αυτή της Πέλας Βώβου στην υποψηφιότητα Μητσοτάκη (που μαρτυρά και ότι ο Α. Σαμαράς έχει απελευθερώσει το στενό πυρήνα φίλων του) και αυτή του Προέδρου της ΝΟΔΕ Γιώργου Ιγνατιάδη στην υποψηφιότητα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Η υπογραφή του στενού συνεργάτη του Αλ. Κοντού, μαρτυρά περίπου και το στρατόπεδο στο οποίο τάσσεται ο πρώην Υπουργός, όσο και αν δεν το μαρτυρά ανοιχτά. Αλλά στην πολιτική είναι αλήθεια ότι έχουμε δει πολλά και θα δούμε ακόμη περισσότερα στο μέλλον.

Το νέο σοβαρό τροχαίο στη διασταύρωση της Αν. Θράκης με Ανδριανουπόλεως ανέδειξε για μια ακόμη φορά την τεράστια «πληγή» που άνοιξε στο συγκεκριμένο δρόμο πριν από πολλά χρόνια και παραμένει ανοιχτή. Η τραγικά λανθασμένη αλλαγή της προτεραιότητας προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί δράματα και πρέπει κάποιος να λάβει μέτρα. Δυστυχώς η ζημιά έχει γίνει και δεν αναστρέφεται αλλά τουλάχιστον πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον γιατί η αδιαφορία τόσων ετών είναι εγκληματική. Αντίστοιχη είναι η κατάσταση με τη Βουλγαροκτόνου, όπου ευτυχώς, δεν είχαμε τόσο τραγικά ατυχήματα, όπως στην Πραξιτέλους.

Την Παρασκευή στη Σταυρούπολη γίνεται η καθιερωμένη τελετή απονομής των βραβείων του Τάσου Κοντογιαννίδη στους μαθητές των σχολείων της περιοχής. Ένας πραγματικός ευεργέτης και λάτρης της πατρίδας του είναι ο επιτυχημένος δημοσιογράφος, ένας ευπατρίδης του κλάδου που τυγχάνει μεγάλης αναγνώρισης . Με τις πρωτοβουλίες του αυτές αποδεικνύει τόσο την λαμπρότητα του χαρακτήρα του όσο και την αγάπη του για την πατρίδα του. Ο Κομνηνιώτης Τάσος Κοντογιαννίδης αντιλαμβάνεται εξάλλου τα Νεστοχώρια, ως ένα ενιαίο σύνολο χωρίς διαχωρισμούς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ