xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Παραπολιτική: Οι «όψιμοι» και γραφικοί «αγωνιστές» της Ξάνθης που επανήλθαν !

Αρκετούς «αγωνιστές» που είχαν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, ίσως δούμε στις προσεχείς κινητοποιήσεις ενάντια στα νέα μέτρα. Αφορά κόσμο που εμφανίστηκε κάποτε στο δρόμο ξαφνικά (τότε που έπεφταν «γιαούρτια») εξαφανίστηκε ξάφνου μόλις ανέλαβε την κυβέρνηση ο Α. Σαμαράς και ετοιμάζεται να επανεμφανιστεί και πάλι. Δεν είναι έκπληξη.

Αυτή η κατηγορία, φυσικά, δεν αφορά στο θεσμοθετημένο συνδικαλιστικό κίνημα της περιοχής -οποιασδήποτε πολιτικής προέλευσης- που ήταν πάντοτε και θα είναι και τώρα στους δρόμους χωρίς διακρίσεις. Ίσως με κάποια κόπωση αλλά ήταν εκεί όλα αυτά τα δύσκολα χρόνια και θα είναι και τώρα, προκειμένου να γίνεται αισθητή η παρουσία του κόσμου απέναντι σε κάθε εξουσία, χωρίς διακρίσεις.

Αλλά, στις επερχόμενες κινητοποιήσεις οι γραφικές κορώνες κάποιων προδιαγράφουν και την προσπάθεια που θα κάνουν ως «όψιμοι» αγωνιστές να στήσουν «φιέστες» και να καπηλευτούν τον αγώνα των υπολοίπων. Οι εποχές του «Νέστου» και της γραφικότητας πέρασαν αλλά κάποιοι αρνούνται να προσαρμοστούν στη σκληρή πραγματικότητα αλλά ψάχνουν ευκαιρία να βγουν στην επιφάνεια και αναζητούν κομπάρσους και χειροκροτητές.

Άλλωστε αυτοί που το «βούλωναν» ένοχα και ύπουλα όταν η Ξάνθη καταστρεφόταν και έκλειναν τα πάντα, καλύτερα να μην μιλάνε σήμερα. Το ερώτημα που υπάρχει είναι πού ήταν όλοι αυτοί όταν έκλειναν τα συνεταιριστικά εργοστάσια και διαλυόταν όλη η περιοχή. Ή η μνήμη μας έχει κάποια κενά από τη συγκεκριμένη περίοδο ή κάποιοι είχαν εξαφανιστεί και κάποιοι άλλοι…πανηγύριζαν !

Έχουν ξεπεράσει προ πολλού τα όρια της γραφικότητας κάποιοι και προδίδουν άλλωστε πάντα και τους υποβολείς. Δεν αποκλείεται πάντως αυτοί που ξύπνησαν από το λήθαργο να διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι ανοίγουν οι σχολές Αστυνομίας και τα εργοστάσια Ζάχαρης μιας και είχαν «εξαφανιστεί» όταν αυτά έκλειναν…

Όπως το ΕΒΕ πχ που συγκάλεσε τα μέλη των σωματείων και της ΟΕΒΕ (!) για να κινητοποιηθούν και να «καμαρώνει» ο Πρόεδρός του. Ενός φορέα που βρίσκεται στην απόλυτη ανυπαρξία (πέρα από ταξίδια για τα μέλη του Δ.Σ. που κάνει επιτυχημένα) αλλά επιχειρεί με κάθε αφορμή να βρίσκεται στην επικαιρότητα αν και ο επιχειρηματικός κόσμος, αγνοοεί παντελώς την ύπαρξή του. Όλοι αυτοί καλό είναι να προσγειώνονται στον θεσμικό τους ρόλο και να προασπίζονται τα συμφέροντα των μελών τους, που πληρώνουν -υποχρεωτικά- συνδρομές. Αλλά για τα συμφέροντα που εκπροσωπούν ή όχι, θα έχουμε αρκετές αποκαλύψεις σύντομα.

Σε ότι αφορά στο Δήμο Ξάνθης, πράγματι υπάρχουν εξελίξεις σοβαρές με πρόωρες αλλαγές Αντιδημάρχων . Μετά τη λήψη οριστικών αποφάσεων -που προανήγγειλε στα μέλη της παράταξης ο Δήμαρχος- θα μπορούμε να έχουμε μια ασφαλή εικόνα για την πραγματικότητα και όχι τις φήμες, πως λαμβάνονται οι αποφάσεις και ποιος είναι ο τελικός στόχος. Δεν υπάρχει «καλή» ή «κακή» εξέλιξη για την πόλη αλλά είναι ζήτημα διαμόρφωσης πολιτικών ισοροπιών σε ένα σκηνικό εντυπωσιακά ρευστό, σε όλα τα επίπεδα.

Η στήλη εύχεται τις θερμότερες ευχές στο φίλο, συνεργάτη, συμμαθητή και επιφανή οικονομολόγο Φίλιππο Παραστατίδη και τη σύζυγό του Κατερίνα, την οποία νυμφεύθηκε με κάθε λαμπρότητα το περασμένο Σάββατο. Ευχές και στους γονείς αλλά και τους συγγενείς, ιδιαίτερα τα αδέρφια του, που βρέθηκαν από αρκετά μακριά στην Ξάνθη καθώς και στους άξιους κουμπάρους Νίκο και Νικολέτα !

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ