xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Παραπολιτική: Η απόλυτη «κωλοτούμπα» στον Τόπειρο – Το ΠΑΣΟΚ στα δικαστήρια και η επανεμφάνιση Σάββα

Εδώ και 14 μήνες είχαμε προαναγγείλει ότι παρά τους λεονταρισμούς και τις αμετροέπειες του Δημάρχου Τοπείρου είναι απολύτως δεδομένο ότι θα αναγκαστεί να δεχτεί τους όρους που του προτείνουν για το ΧΥΤΑ και θα πει και «ευχαριστώ». Αυτό ακριβώς έγινε αφού με την απόφαση του έκτακτου συμβουλίου της Τρίτης επισημοποίησε την απόλυτη «κωλοτούμπα».

Δεν είχαμε μαντικές ιδιότητες και δεν κάναμε καμία υπέρβαση. Απλώς η δημοτική αρχή είναι τόσο προβλέψιμα ανεπαρκής και ανώριμη που παραβιάσαμε ανοιχτές θύρες. Καλές οι ηρωικές κορώνες αλλά όταν αντιλήφθηκε την πραγματικότητα (με delay ενός και πλέον χρόνου) αναγκάστηκε να συρθεί και να ψηφίσει αυτά που θεωρούσε αδύνατα. Και όχι μόνο αυτό, αλλά αναγκάστηκε να παραδεχτεί στη συνεδρίαση ότι ψηφίζει την πρόταση της… αντιπολίτευσης ! Τεράστιες μορφές της πολιτικής….

Η απόφαση του δικαστηρίου για τη διαμάχη της πρώην τεχνικής γραμματέως με το κόμμα του ΠΑΣΟΚ ήταν περίπου αναμενόμενη και υπακούει στην κοινή λογική, βγάζοντας έξω από το κάδρο τη Νομαρχιακή. Έχει όμως και πολιτικά συμπεράσματα καθώς -φαίνεται πως- η σκληρή ή ήπια στάση της προηγούμενης ηγεσίας του κόμματος απέναντι σε διάφορες γραμματείες ανά την Ελλάδα είχε να κάνει με τις σχέσεις τους ή μη με το Παπανδρεϊκό στρατόπεδο.

Αυτό είναι το συμπέρασμα από τους συμβιβασμούς που υπήρξαν σε άλλες περιπτώσεις αλλά η πολιτική ουσία είναι ότι ούτε παπανδρεϊκοί έμειναν, τελικά, ούτε και Βενιζέλος στην αρχηγία του ΠΑΣΟΚ. Πρόλαβε όμως να κληροδοτήσει στη νέα ηγεσία περίπου 30 υποθέσεις αγωγών που θα χαθούν, πιθανότατα όλες, και ένα ακόμη κύμα διεκδικήσεων των ανθρώπων αυτών από το υπερχρεωμένο κόμμα.

Στο social του Καναλιού 6 φιλοξενήθηκε πρόσφατα ο Σάββας Μελισσόπουλος. Ο πρώην Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης ήταν ήπιος σε σχέση με τον διάδοχό του και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ανέφερε ότι πρέπει, τόσο στην Παιδεία, όσο και στα γενικότερα θέματα να δοθεί χρόνος ώστε να δοκιμαστούν, αν και άφησε τις αιχμές του για το θέμα των κενών πού προέκυψαν στα σχολεία. Είπε πάντως πως ο ίδιος χαρακτηρίστηκε «μνημονιακός» στο παρελθόν ενώ τώρα οι πολιτικές αυτές συνεχίζονται αλλά παραδέχθηκε ότι ο συνδικαλισμός, με μικρές εξαιρέσεις, ήταν ήπιος απέναντί του.

Για την τοπική ιστορία και το στόχο που είχε βάλει για εισαγωγή του στα σχολεία της περιφέρειας ανέφερε ότι χάθηκε μια ευκαιρία καθώς δεν πρόλαβε να εφαρμοστεί ενώ απαντώντας στους φόβους για την «εκδοχή» της ιστορίας που θα προέκυπτε σημείωσε ότι είχε διασφαλιστεί η επιστημονική της κατοχύρωση και με τη συνδρομή του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ