xanthipost.gr
Χωρίς κατηγορία

Kαταιγισμός ερωτήσεων από την αντιπολίτευση. «Μπανάνες», Παιδικές Χαρές και άλλα, στο Δημοτικό Συμβούλιο

Περισσότερο χρόνο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης κατέλαβαν οι ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Τρίτη που ήταν αρκετά ενδιαφέρουσα και μαραθώνια.

Αρχικά η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έθεσε το θέμα της Γειτονιάς του Αη Βασίλη. Τον οικονομικό απολογισμό, όπως κατατέθηκε από την Πρόεδρο του Λυκείου, μετέφερε ο Δήμαρχος Χ. Δημαρχόπουλος όπως και ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού. Τα κέρδη ανέρχονται σε κάτι παραπάνω από 10.000 ευρώ και διανέμονται σε Γηροκομείο, Φίλους του Ψυχολογικού Κέντρου και 30 άπορες οικογένειες της Ξάνθης.

Η αντιπολίτευση επέμεινε στο θέμα της λειτουργίας ενός μικρού λούνα παρκ από ιδιώτη και την πιθανότητα να υποκρύπτεται κάποια οικονομική εκμετάλλευση, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι ο ιδιοκτήτης είχε εκχωρήσει με συμφωνητικό όλες τις οικονομικές απολαβές στο Λύκειο . Πάντως  η παράταξη Κοινωνία Δημοτών  αμφισβήτησε έντονα το νομότυπο του τρόπου με τον οποίο παραχωρήθηκε ο χώρος και βγήκε η άδεια για τη λειτουργία του λούνα παρκ .

Οι μπανάνες ήρθαν και στο Δημοτικό Συμβούλιο !

Ερώτηση έγινε φυσικά και για τις περιβόητες μπανάνες που συζητήθηκαν την Παρασκευή στην Οικονομική Επιτροπή , όταν το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας ζήτησε εγκρίσεις για τις προμήθειες της επόμενης χρονιάς. Απόντος του Προέδρου, αρμόδιος υπάλληλος διευκρίνισε ότι υπήρξε λάθος στις τιμές και ότι αυτές αφορούσαν σε μέσες ενδεικτικές τιμές, που υπολογίζονται από ειδική λίστα,  και όχι στις τελικές τιμές που αγοράζονται τα είδη από τους μειοδότες, οι οποίες με βάση τα τιμολόγια είναι κοντά στις αγοραίες .

Όπως ανέφερε ο υπάλληλος ήταν εύστοχο το λάθος που εντοπίστηκε από τον Η. Βασιλούδη, ο οποίος επέμεινε λέγοντας ότι δεν τον ενδιαφέρει τόσο αν ο Δήμος πληρώσει 8,5 € το κιλό για μπανάνες αλλά πως τεκμηριώνονται και πως δικαιολογούνται όλες αυτές οι ποσότητες για να αγοραστούν τελικά από τον Δήμο.

Σε επόμενο δημοτικό συμβούλιο οι απαντήσεις για Παιδικές Χαρές – Πυρασφάλεια

Η μείζονα αντιπολίτευση έθεσε επίσης το θέμα των παιδικών χαρών, για το οποίο ο Δήμαρχος δήλωσε ότι όλες οι διαδικασίες ακολουθήθηκαν όπως έπρεπε , ότι ο Δήμος θα επιμείνει  και ότι  θα απαντήσει στην ερώτηση  σε επόμενη συνεδρίαση, όπως έχει δικαίωμα να κάνει με βάση τον κανονισμό. Ομοίως πρόκειται να κάνει και για το θέμα της πυρασφάλειας στο Αμοιρίδειο, για το οποίο τέθηκε ερώτηση σε σχέση με την ολοκλήρωσή της.

Ερωτήσεις τέθηκαν επίσης και από τις άλλες παρατάξεις.  Ο Δημήτρης Μπένης αναφέρθηκε στο θέμα της συναυλίας του Γιάννη Σαββιδάκη και κατηγόρησε τον Πρόεδρο του ΚΚΠΑ  Ιορδάνη Χατζηεφραιμίδη για το γεγονός ότι στο προηγούμενη συνεδρίαση υποστήριξε ότι η επιλογή του καλλιτέχνη για να τραγουδήσει στις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων έγινε σε χρόνο μεταγενέστερο από την  απόφαση για αγορά των cd, στις 12/12 και δεν εμπλέκει το φορέα του. Ο Δ. Μπένης παρουσίασε ένα πρακτικό του Δ.Σ. του Κέντρου Πολιτισμού που δείχνει ότι η σχετική απόφαση είχε ληφθεί ήδη από τις 3-12 και κατηγόρησε ως αναληθή όσα είχαν κατατεθεί στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Πολλές ακόμη ερωτήσεις από την αντιπολίτευση

Ερωτήσεις έγιναν επίσης για την αλλαγή ή μη μιας απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου με την ανάρτησή της στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, ως ορθή επανάληψη και την αντιπολίτευση να έρχεται σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου Γ. Δρεμσίζη, αναφέροντας ότι θα έπρεπε να έχει ενημερωθεί και τον Πρόεδρο να σημειώνει ότι απλώς διορθώθηκε ένα λάθος στη διατύπωση. Επίσης  η παράταξη Τσιακίρογλου ρώτησε για την ετοιμότητα του Δήμου κατά τη χιονόπτωση με τον  εντεταλμένο σύμβουλο Π. Ταρενίδη να απαντά ότι όλη η κακοκαιρία αντιμετωπίστηκε με επάρκεια και προετοιμασία από το Δήμο, για το Λιμνίο και το πρόβλημα που υπάρχει με τη δυσκολία πρόσβασης, όπου η δημοτική αρχή απάντησε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και ότι αυτή η υπόθεση ρυθμίζεται.

Τέλος, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε η ανάθεση μελέτης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο για την επικαιροποίηση των στοιχείων και της έρευνας για την ένταξη του Δήμου στο ευρωπαϊκό σύμφωνο των Δημάρχων, που έχει σαν αντικειμενικό στόχο τη μείωση των εκπομπών του Διοξειδίου του ΄Άνθρακα κατά 40%

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ