xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

KEEΡΦΑ Ξάνθης: Πορεία στις 17/9 για την επέτειο της δολοφονίας Φύσσα

Αντιφασιστική διαδήλωση, στις 17/9, για την  επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα
διοργανώνεται στην Ξάνθη, στις 12 το μεσημέρι στην Κεντρική Πλατεία όπως αναφέρει ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης.Στο Κερατσίνι και σε πολλές πόλεις διαδηλώνουμε στις 17 Σεπτέμβρη, τρία χρόνια από την μέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής Νίκαιας. Ο Ρουπακιάς,δολοφόνησε το μουσικό Παύλο Φύσσα- Killah P με μαχαίρι στη καρδιά, όταν στάθηκε όρθιος μπροστά στο χρυσαυγίτικο τάγμα, αρνούμενος να φύγει από τη γειτονιά του.

Οι δολοφόνοι της Χρυσής Αυγής βρέθηκαν για δεκαοκτώ μήνες στη φυλακή αλλά οι μηχανισμοί της δικαιοσύνης αργοπόρησαν τόσο πολύ ώστε ούτε ένας δεν βρίσκεται σήμερα έγκλειστος. Η δίκη τους που ξεκίνησε στις 20 Απρίλη 2015, συνεχίζεται και θα χρειαστεί πάνω από ένα χρόνο για να ολοκληρωθεί.

Η δίκη μεταφέρθηκε από τις φυλακές Κορυδαλλού στο Εφετείο Αθηνών μετά από σκληρή προσπάθεια της οικογένειας Φύσσα,της πολιτικής αγωγής και του αντιφασιστικού κινήματος.Ο νεοναζί προσπαθούν να συνεχίσουν τη ρατσιστική και εμετική τους δράση, παριστάνοντας το «νόμιμο κόμμα» όπως όλα τα άλλα!

Δεν θα τους αφήσουμε!

Βρεθήκαμε μπροστά τους κάθε φορά που επιχειρούσαν να χύσουν ρατσιστικό δηλητήριο κατά των προσφύγων, όπως έγινε στο Πειραιά στις 8 Απρίλη, όταν με την κάλυψη της Αστυνομίας επιτέθηκαν σε δημοσιογράφους και αντιφασίστες.

Είναι σκάνδαλο η κάλυψη τους από την Αστυνομία ακόμη και την πρώτη μέρα τη δίκης στο Εφετείο, επιχειρώντας να αποκλείσουν τους αντιφασίστες από το κοινό της δίκης.
Το ότι δικάζονται οι νεοναζί δεν σημαίνει ότι τελειώσαμε με τη φασιστική απειλή. Γι αυτό έχει μεγάλη σημασία η στήριξη της καμπάνιας για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Η φασιστική απειλή τροφοδοτείται από τις πολιτικές του ρατσισμού, των επεμβάσεων και της λιτότητας των κυβερνήσεων της ΕΕ.

Είναι η ρατσιστική πολιτική των κυβερνήσεων που τους ανοίγει το δρόμο με τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, το κλείσιμο των συνόρων, τους φράχτες, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης μαζί με τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις από τη Συρία μέχρι το Αφγανιστάν, την Ασία, την Αφρική. Στη Γαλλία, η εργατική αντίσταση έδειξε το δρόμο για να σταματήσει η πορεία της Λεπέν προς τη διεκδίκηση της προεδρίας της Γαλλίας. Στην Αυστρία, το αντιφασιστικό κίνημα βρίσκεται μπροστά στην πρόκληση της επανάληψης των εκλογών για την προεδρία στις 2 Οκτώβρη, όπου ο ακροδεξιός υποψήφιος διεκδικεί τη ρεβάνς.

Η ήττα των νεοναζί στην Ελλάδα με το τσάκισμα της Χρυσής Αυγής θα στείλει το μήνυμα ότι δε περνάνε πουθενά!

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες που δίνουμε τη μάχη για να σώσουμε τις δουλειές, τους μισθούς, τις συντάξεις από τις περικοπές, για να σώσουμε τις δημόσιες υπηρεσίες, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τη συγκοινωνία, το νερό, το Ελληνικό από το ξεπούλημα και τις ιδιωτικοποιήσεις, όλοι και όλες που στηρίζουμε το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, χρειάζεται να στηρίξουμε αποφασιστικά την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής, με αποστολή παρατηρητών στη δίκη και οικονομική ενίσχυση, όσο διαρκεί η μακρόσυρτη διαδικασία της δίκης.

Καλούμε τα συνδικάτα, τις αντιφασιστικές κινήσεις, τις κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις κινήσεις LGTBQ, αναπήρων και Ρομά να στηρίξουν τις διαδηλώσεις στην επέτειο της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, να στηρίξουν την καμπάνια για τη δίκη-καταδίκη της Χρυσής Αυγής με παρουσία στο ακροατήριο της δίκης.

Related posts

Ξάνθη: 84χρονος κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης – Οι περαστικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

xanthipost

(video) – Ο Γιούρι Λοντίγκιν βρέθηκε στην Ξάνθη και αποθεώθηκε από τους οπαδούς των «πρασίνων»  που πανηγύριζαν  την κατάκτηση της Euroleague

xanthipost

(video) – «Η μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» – Συγκινητικά αληθινή…. σκληρά πραγματική!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ