Την ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών προς την ΔΕΗ για εκείνους που αποδεδειγμένα δεν μπορούν να πληρώσουν ζητούν με ερώτηση που κατέθεσαν προς τους υπουργούς εργασίας και ενέργειας οι τρεις βουλευτές Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ
Την θέσπιση του 10% του μηνιαίου εισοδήματος των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ως ανώτατο όριο για τον καθορισμό της δόσης τους προς την ΔΕΗ ζητούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, που συνυπογράφουν σχετική ερώτηση προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι πολίτες από την παγίδα των πολύ υψηλών δόσεων που προκύπτουν στους διακανονισμούς που κάνουν για το ηλεκτρικό τους ρεύμα.
Ένα πραγματικά καίριο ζήτημα με δεδομένο μάλιστα πως φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης πωλείται ακριβότερα από ότι την περσινή χρονιά γεγονός που αποτρέπει τις οικογένειες με ελάχιστα εισοδήματα από την χρήση του.