Έντονη και οργανωμένη είναι η κινητοποίηση του Κίνησης ενάντια στον ρατσισμό και την φασιστική απειλή προκειμένου να υπάρξει μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνεται μαζί με σωματεία και συλλογικότητες ενάντια στο άνοιγμα των γραφείων της Χρυσής Αυγής. Την ίδια ώρα ο υπόδικος Λαγός «απειλεί» εμμέσως την αστυνομική διεύθυνση Ξάνθης απαιτώντας να φροντίσει ώστε τα εγκαίνια να γίνουν απρόσκοπτα.
Κάλεσμα σε κάθε δημοκράτη πολίτη, χριστιανό ή μουσουλμάνο απευθύνει η ΚΕΕΡΦΑ ενόψει του συλλαλητηρίου που θα γίνει το Σάββατο στις πέντε η ώρα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης ενάντια στο ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια ώρα που η δημοκρατική κοινωνία της Ξάνθης λέει όχι στους ναζιστές επιστολή, σε έντονο και νομικίστικο ύφος, απέστειλε το Βουλευτής της ΧΑ Ι. Λαγός, στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ενόψει των εγκαινίων των νέων γραφείων του νεοναζιστικού κόμματος στην Ξάνθη. Στην επιστολή που παραπέμπει σε εξώδικο και ενόψει των αντιδράσεων που προκαλούν τα εγκαίνια και την κινητοποίηση που υπάρχει από σωματεία, συλλογικότητες και κόμματα, απαιτούν από την Αστυνομία – επικαλούμενοι συνταγματικά δικαιώματα…- να φροντίσει ώστε να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των γραφείων της ανεμπόδιστα.
Μάλιστα, η επιστολή καταλήγει σε απειλητικό τόνο λέγοντας ότι σε αντίθετη κατεύθυνση «θα στραφεί με κάθε νόμιμο μέσο εναντίον των οργάνων και των προϊσταμένων της ΕΛΑΣ καθώς και άλλου υπεύθυνου».Προφανής στόχος της επιστολής είναι ο εκφοβισμός της Αστυνομίας και η λήψη υπερβολικών μέτρων ασφαλείας προκειμένου να μην γίνουν αισθητές οι σοβαρές αντιδράσεις που υπάρχουν στην περιοχή εναντίον των νέων γραφείων.
Στην ίδια επιστολή ζητά να εξασφαλίζεται η πρόσβαση των μελών της του φασιστικού κόμματος στα γραφεία τους κάθε Τετάρτη 6-8 μ.μ. που λειτουργούν για να μην παρεμποδιστεί από «αναρχικά και αριστερίστικα στοιχεία» όπως υποστηρίζει: Παράλληλα όμως, οι ευθύνες που επιρρίπτει στις αστυνομικές αρχές ότι «δεν έχουν περιφρουρήσει την απρόσκοπτη λειτουργία των γραφείων της» αποτελεί υπαινιγμό για την επαναφορά της μόνιμης αστυνομικής φρουράς που υπήρχε στα προηγούμενα γραφεία, η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία και είχε αποσυρθεί μετά τις διώξεις που ακολούθησαν τη δολοφονία Φύσσα.