xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Μέσα στο 2017 η μείωση της χρήσης της πλαστικής σακούλας στην Κομοτηνή

Μέσα στο 2017 θα ξεκινήσει η μείωση της χρήσης της πλαστικής σακκούλας και θα προωθηθεί η χρήση τσάντας πολλαπλών χρήσεων. Σε διαφορετική περίπτωση οι καταναλωτές που δεν θα συμμορφώνονται με αυτή την κοινοτική οδηγία, στο πλαίσιο μείωσης της χρήσης της πλαστικής σακκούλας, θα καλούνται να πληρώνουν το αντίτιμο της χρήσης της πλαστικής σακκούλας. Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Δημήτρης Πολιτόπουλος, στο πλαίσιο της ημερίδας προς τους Αυτοδιοικητικούς της Ροδόπης, για την Ανακύκλωση και την Κυκλική Οικονομία.

«Η κυκλική οικονομία δηλαδή η επανάχρηση των απορριμμάτων, είναι η νέα καλύτερη λύση για την διαχείριση τους. Εμείς ως οργανισμός θα είμαστε κοντά στους δήμους και κοντά σε όσους πολίτες αναπτύσσουν πρωτοβουλίες με Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις –ΚΟΙΝΣΕΠ- σε σχέση με το αντικείμενο αυτό», σημείωσε ο κ. Πολιτόπουλος.
Επι πλέον πρόσθεσε πως για την σωστή ανακύκλωση επισήμανε πως θα πρέπει να γίνεται Διαλογή στην πηγή, τα υλικά προς ανακύκλωση να μην μπαίνουν σε πλαστικές σακκούλες και κυρίως έλεγχο του Δήμου από τους πολίτες.

Related posts

Ξάνθη : Έχασε τον έλεγχο του οχήματος κι έπεσε πάνω σε δέντρο

xanthipost

Ξάνθη: Kλειστό το ΚΕΠ του Δήμου στην Αγ. Ελευθερίου

xanthipost

Τον Μητροπολίτη Ξάνθης επισκέφτηκε  ο νέος Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ