xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σκληρή απάντηση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σε ΜΜΕ και Ανέστη Αντωνιάδη

Συνεχίζονται οι «μετασεισμοί» από την αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου και όσα επακολούθησαν. Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης επιτίθεται σε ΜΜΕ που επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα ενώ στο στόχαστρό της βρίσκεται και ο Γραμματέας της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ για σχόλιά του γύρω από την πορεία και τη Χρυσή Αυγή.

Σκληρή απάντηση τόσο στα Μέσα Ενημέρωσης που διαστρέβλωσαν τα γεγονότα αναφορικά με το μεγάλο αντιρατσιστικό συλλαλητήριο όσο και στον Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδη δίνει η νοελαία του ΣΥΡΙΖΑ .

Να σημειώσουμε κλείνοντας πως τη θέση του τόσο από τα κόμματα όσο και από τα γεγονότα διαχώρισε και ο σύλλογος φοιτητών Ξάνθης επισημαίνοντας πως αυτές οι πρακτικές δεν έχουν σχέση με την ουσιαστική απάντηση του φασισμού αλλά αντιθέτως υπονομεύουν το κίνημα και την αντιφασιστική διάθεση που έδειξαν εκατοντάδες νεολαίοι και εργαζόμενοι. Τέτοιες κινήσεις επισκιάζουν τις κινηματικές διαδικασίες και την πολιτική απάντηση που δόθηκε σε επίπεδο δρόμου, αποπροσανατολίζοντας τις συνειδήσεις του λαού.

Αναλυτικά:

Κάποιοι δημοσιογράφοι και ειδησιογραφικά μέσα είδαν την μεγάλη αντιφασιστική πορεία του Σαββάτου ως μια μικρή πορεία με ελάχιστο κόσμο. Παράλληλη είναι και η προσπάθεια των ίδιων μέσων και ανθρώπων να αμαυρώσουν τη μεγαλειώδη πορεία του ξανθιώτικου λαού απέναντι στην ύπαρξη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής στην πόλη μας, εξισώνοντας την ειρηνική πορεία με τα επεισόδια που ακολούθησαν. Είναι οι ίδιοι που θέλουν να συντηρήσουν το παλιό κατεστημένο της ανομίας και της διαπλοκής, ενώ πλέον ο ρόλος τους στην απογυμνώθηκε, αφού για να πετύχουν το σχέδιό τους δεν διστάζουν να  συμμαχήσουν ακόμα και με τους φασίστες. Αυτοί που μιλάνε για τη σοβαρή αντιπολίτευση της Χρυσής Αυγής, που γράφουν πως η χώρα μας θα γίνει Σπιναλόγκα λόγω προσφύγων, αυτοί που με κάθε τρόπο και μέσο προσπαθούν να ξεπλύνουν τους φασίστες και να τους αποποινικοποιήσουν τους ίδιους και τις ιδέες τους στα μάτια της τοπικής κοινωνίας.

Δίπλα σε όλους αυτούς, άξιος συμπαραστάτης είναι και ο γραμματέας της Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ. Η συγχορδία του ΠΑΣΟΚ με τους παραπάνω φανερώνεται με ένα κατάπτυστο άρθρο σε ένα από τα παραπάνω μέσα. Μέσα στον πανικό τους για τα ευρήματα της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ και το ξήλωμα όλων των σχέσεων διαπλοκής και διαφθοράς, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ τείνουν να γίνουν συνήγοροι των φασιστών. Με φρασεολογία Άδωνι Γεωργιάδη (που αποδοκιμάστηκε από τη ΝΔ και ανασκευάστηκε από τον ίδιο) και ανάσυρση της θεωρίας των δυο άκρων, παράλληλα με την έκθεση του «σοβαρού» κοινοβουλευτικού έργου του φασίστα βουλευτή Λαγού επιτίθεται τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο και στο αντιφασιστικό κίνημα, ευρύτερα. Η μεγαλύτερη προσφορά που θα πρέπει να κάνει το ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία είναι όχι να νουθετεί και να λασπολογεί όποιον αγωνίζεται για δημοκρατία και δικαιώματα, αλλά να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό και να δώσει εξηγήσεις για μια σειρά σκάνδαλα που τα στελέχη του εμπλέκονται, όπως και για τα 15 εκατομμύρια που βρέθηκαν μετρητά στα γραφεία του.

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως δεν θα παίξουμε το παιχνίδι του παλιού χρεοκοπημένου πολιτικού, μιντιακού και οικονομικού συστήματος. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να διεκδικούμε έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία. Και σε αυτή τη μάχη θα είμαστε μαζί με τον κόσμο της εργασίας και τη νεολαία ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκεύματος, ώστε να ξεγράψουμε όσους μας οδήγησαν εδώ και να βάλουμε τις βάσεις για το μέλλον που μας αξίζει

Related posts

Ξάνθη: 84χρονος κατέρρευσε στο κέντρο της πόλης – Οι περαστικοί προσπάθησαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες

xanthipost

(video) – Ο Γιούρι Λοντίγκιν βρέθηκε στην Ξάνθη και αποθεώθηκε από τους οπαδούς των «πρασίνων»  που πανηγύριζαν  την κατάκτηση της Euroleague

xanthipost

(video) – «Η μάνα Κουράγιο και τα παιδιά της» – Συγκινητικά αληθινή…. σκληρά πραγματική!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ