xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δ. Μπένης: Υπάρχουν προσωρινές λύσεις για το μουσικό σχολείο

Την άποψη ότι από την πλευρά της Αυτοδιοίκησης πρέπει να ξεκινήσει η υπόθεση της στέγασης του Μουσικού Σχολείου από την αρχή, εκφράζει εμμέσως το Υπουργείο Παιδείας, στην απάντηση που δίνει στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου μετά την ερώτηση των βουλευτών της Ξάνθης για το ζήτημα και τις καθυστερήσεις.

Στο μεταξύ όπως τονίζει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί άλλο και θα πρέπει να δοθεί έστω και προσωρινή λύση.

Το πρόβλημα του Μουσικού σχολείου μπορεί να επιλυθεί έστω και προσωρινά σημειώνει ο επικεφαλής της παράταξης Συμμετέχω Δημήτρης Μπένης καθώς υπάρχουν κτίρια που θα μπορούσαν να φιλοξενήσουν την δομή έως ότου δοθεί λύση με την ανέγερση ενός νέου σχολείου.

Στο μεταξύ στην απάντηση που υπεγράφη από το Ν. Φίλη, λίγο πριν την αποχώρησή του μετά την ερώτηση των βουλευτών της Ξάνθης για το ζήτημα και τις καθυστερήσεις γίνεται αναφορά στις ενέργειες των Δήμων Ξάνθης και Αβδήρων  από το 2001 μέχρι σήμερα αλλά εστιάζει κυρίως στην περιοχή της Διομήδειας και όσα έχουν γίνει από το Δήμο Αβδηρων. Όπως αναφέρεται, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου υπάρχει εγκεκριμένο κτιριολογικό πρόγραμμα για το Μουσικό Σχολείο της Ξάνθης δυναμικότητας 250 μαθητών  από το 2006 μετά από αίτημα της τότε Νομαρχίας με πρόβλεψη να κατασκευαστεί σε έκταση που είχε παραχωρήσει ο τότε Δήμος Βιστωνίδας (και σήμερα Αβδήρων) αλλά με τη διαλυτική αίρεση της ανέγερσης εντός τριετίας από το 2004, όταν και το είχε εκδοθεί η σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Συνοψίζοντας το Υπουργείο Παιδείας κρίνει σαφές ότι μετά την παρέλευση 10 και πλέον ετών είναι σκόπιμο να επικαιροποιηθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα σύμφωνα με το σύγχρονα εκπαιδευτικά δεδομένα και εφόσον προηγουμένως έχει βρεθεί οικόπεδο που να πληροί τα κριτήρια για την ανέγερση διδακτηρίου.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση επανέρχεται στην προ δεκαετίας κατάσταση και το βάρος πέφτει στους Δήμους. Εξάλλου, στην απάντηση που δίνει το Υπουργείο Εσωτερικών, διαβιβάζει την αλληλογραφία που έχει γίνει με τους δύο Δήμους από την οποία προκύπτει ότι ο Δήμος Αβδήρων συνεχίζει να έχει στους στόχους του την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση του οικοπέδου και την ανέγερση σχολείου στη Διομήδεια, ενώ ο Δήμος Ξάνθης εξιστορεί την υπόθεση της παραχώρησης έκτασης στο στρατόπεδο Στεφανίδη, που είχε γίνει το 2002 για το Μουσικό Σχολείο, που όμως στη συνέχεια στέγασε το 1ο ΓΕΛ αντί για το Μουσικό και δεν δείχνει καμία πρόθεση να φιλοξενήσει το Σχολείο, όπως έχει καταστήσει σαφές και ο Δήμαρχος στη σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος, σε εκκρεμότητα είναι και η απάντηση του τρίτου συναρμόδιου Υπουργείου, αυτού της Εθνικής Άμυνας, που εμπλέκεται στην αρχική παραχώρηση του οικοπέδου 14 στρεμμάτων στο Στρατόπεδο, όπου τελικά ανεγέρθηκε το 1ο ΓΕΛ. Συμπερασματικά, οι απαντήσεις και η σχετική αλληλογραφία δείχνουν απροθυμία του Δήμου Ξάνθης – σε αντίθεση με την επιθυμία γονέων και εκπαιδευτικών- προθυμία του Δήμου Αβδήρων να στεγάσει το σχολείο καθώς και προτροπή του Υπουργείου Παιδείας, οι διαδικασίες να ξεκινήσουν από την αρχή, όποια λύση και αν επιλεγεί.

Related posts

Οι παραλίες που έλαβαν Γαλάζια Σημαία στην ΠΕ Ξάνθης για το 2024 / 4 παραλίες του Δήμου Αβδήρων / 24 βραβευμένα σημεία στην ΑΜΘ

xanthipost

Διπλή παρουσία της JTI στο συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης

xanthipost

(video) – Ομιλία του Βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στη Βουλή ως ειδικού αγορητή του Υπουργείου Ανάπτυξης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ