Για άλλη μια χρονιά επιλέγει ο δήμος Ξάνθης να ξοδέψει ένα αξιοσημείωτο ποσό για την αγορά φυσικού δέντρου ενόψει των Χριστουγέννων κάτι που έγινε και την προηγούμενη χρονιά προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις.
Μπορεί το φυσικό δέντρο να είναι ότι ομορφότερο για τις γιορτές των Χριστουγέννων. Από το σημείο αυτό όμως μέχρι να δαπανά και πάλι 5000 ευρώ ο δήμος για μια περίοδο μόλις ενός μηνός, την στιγμή που οι ανάγκες της πόλης είναι πολλαπλές η απόσταση μάλλον είναι μεγάλη. Το θέμα αυτό ήρθε και φέτος στην συνεδρίαση του κέντρου πολιτισμού ενόψει τον γιορτών με τον Δημήτρη Μπένη να καταψηφίζει την δαπάνη όπως έκανε και την προηγούμενη χρονιά.
Να σημειώσουμε ότι και πέρσι οι αντιδράσεις για την απόφαση αυτή του κέντρου πολιτισμού ήταν έντονες χωρίς όμως όπως αποδεικνύεται όχι να πτοήσουν αλλά να προβληματίσουν έστω τον πρόεδρο του οργανισμού αφού θεωρεί ότι κάθε χρόνο μπορούν να δαπανώνται 5000 ευρώ για την αγορά φυσικού δέντρου που μετά καταλήγει στα σκουπίδια. Απόφαση που προβληματίζει ακόμη πιο πολύ εάν αναλογιστεί κανείς πως υπάρχουν σπίτια που ούτε ένα πλαστικό κλαδάκι δεν έχουν την δυνατότητα να στολίσουν και παιδιά που δεν θα χαρούν την μαγεία του δέντρου των Χριστουγέννων αφού και οι δύο οι γονείς είναι άνεργοι και λεφτά δεν περισσεύουν.