xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άνοιξε η χειμερινή σαιζόν στο Παμπόροβο

Τις πίστες του άνοιξε για άλλη μια χρονιά το χιονοδρομικό κέντρο στο Παμπόροβο. Κατά την έναρξη της σεζόν παρέστη η Υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Νικολίνα Angelkova,ο νομάρχης του  του Σμόλιαν, τοι δημάρχοι Σμόλιαν και Τσεπελάρε, η μεγαλομέτοχος  της Παμπόροβο Α.Ε.. Tsvetelina Borislavova και άλλοι. Ξεκίνησε ήδη την χειμερινή σαιζόν του το χιονοδρομικό κέντρο στο Παμπόροβο καθώς  το θέρετρο καλωσόρισε τους πρώτους τουρίστες με πέντε ανοικτές πίστες σκι, δωρεάν ανελκυστήρες και πολλή μουσική.

Οι προσδοκίες είναι για μια ισχυρή σεζόν μιας και φέτος έχει ενωθεί με το χιονοδρομικό κέντρο “Mechi Chal» του Τσεπελάρε, κάτι που προκάλεσε περαιτέρω έντονο ενδιαφέρον των Βούλγαρων και ξένων τουριστών ενώ ηΗ μεταφορά προς τις δύο ζώνες θα γίνεται και με λεωφορείο. Στις δύο ζώνες υπάρχουν πιθανές διαθέσιμες πίστες για τους σκιέρ μήκους 70 χιλιομέτρων ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν μπορούν να αξιοποιηθούν πλήρως κάτι που όπως δήλωσε ο γενικός Διευθυντής του Παμπόροβο Marian Belyakov θα είναι εφικτό στο εγγύς μέλλον αφού θεωρείται ρεαλιστικός στόχος. Η συγχώνευση των δύο περιοχών για σκι στο Παμπόροβο και Τσεπελάρε ήταν ένα αίτημα που αποσκοπεί στην δημιουργία του μεγαλύτερου χειμερινού θερέτρου στα Βαλκάνια.

Βέβαια προς το παρόν η αγορά αφορά κυρίως στους βούλγαρους τουρίστες οι οποίοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 60% του μεριδίου των πελατών. Ο νέος προορισμός που δημιουργήθηκε φέτος με την ενοποίηση των δύο περιοχών που συνδέονται με λεωφορεία θα έχει ημερήσια χρέωση 55 λέβα περίπου 25 ευρώ ενώ μόνο για την πίστα του Τσεπελάρε θα ανέρχεται σε 40 λέβα δηλαδή 20 ευρώ.  Τα σχέδια για την ενοποίηση των δύο χιονοδρομικών κέντρων προβλέπουν σύνδεση με τον ανελκυστήρα στις πλαγιές της Χιονάτης και του Mechi Chal επένδυση που αναμένεται να υλοποιηθεί μέσα στα επόμενα 3 με 4 χρόνια. Το θέρετρο θα φιλοξενήσει μια σειρά αθλητικών διοργανώσεων  μεγάλου κύρους  μέσα στο 2017 καθώς στο  αθλητικό ημερολόγιο περιλαμβάνεται το πρωτάθλημα  Freestyle, το Μάρτιο και το  Ευρωπαϊκό Κύπελλο snowboard slopestyle στις 13 και 14 Ιανουαρίου.

Οι κρατήσεις παρουσιάζουν αύξηση σχεδόν 30 τοις εκατό σε σχέση με πέρσι στους ρουμάνους και Έλληνες τουρίστες ενώ ανάπτυξη παρατηρείται επίσης σε πακέτα διακοπών από την Ιρλανδία ενώ αυξημένο ενδιαφέρον εκδηλώνεται και από Μολδαβούς τουρίστες.  Αυτό είναι σίγουρα το ισχυρότερο ξεκίνημα στη σεζόν του σκι τα τελευταία αρκετά χρόνια, σημείωσε καταληγοντας ο Marian Belyakov.  Μια ανοιχτή λοιπόν πρόσκληση που αφορά και στην περιοχή μας αφού οι πίστες του σκι είναι ήδη πανέτοιμες να υποδεχθούν τους λάτρεις του αθλήματος αλλά και όλους όσοι επιλέγουν μια χειμερινή απόδραση σε ένα κατάλευκο τοπίο.

Related posts

Πένθος στην Ξάνθη – Έφυγε από ανακοπή ο αγαπητός και γνωστός  επιχειρηματίας Χρήστος Μιχαήλ

xanthipost

 (video) – «Όταν το θέατρο συναντά τα μαθηματικά» : Μία υπέροχη θεατρική παράσταση από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

xanthipost

Δράμα : Διακίνηση με μηχανή μεγάλου κυβισμού στην Εθνική οδό Δράμας – Αμφίπολης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ