xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γ. ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ: Ξεκάθαρο το μήνυμα της δικαιοσύνης «το πάρτι τέλειωσε»

Εντύπωση προκαλεί η λυσσαλέα αντίδραση των γνωστών κύκλων στην απόφαση της αντιεισαγγελέως Ξάνθης να θέσει στο αρχείο μήνυση κατά βουλευτών και δημοσιογράφων που είχε καταθέσει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης. Σχολιάζοντας το γεγονός ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου τόνισε πως η απόφαση της δικαιοσύνης αποδεικνύει πως το απόστημα άνοιξε και στέλνει σαφές μήνυμα τόσο στους μηνυτές όσο και στα παπαγαλάκια τους όπως σημειώνει χαρακτηριστικά πως το πάρτι τελείωσε.

Μπορεί σε άλλες περιοχές η υποβολή ερωτήσεων βουλευτών για ζητήματα που αφορούν στον τόπο τους να είναι ένα ευνόητο καθήκον τους ωστόσο αυτό φαίνεται πως δεν ισχύει για την Ξάνθη αφού κάτι τέτοιο γίνεται αφορμή για υποβολή μηνύσεων όπως έγινε στην περίπτωση του Επιμελητηρίου Ξάνθης για την ερώτηση που υπέβαλλαν οι βουλευτές Ζεϊμπέκ, Γιαννακίδης και Γκαρά για το θέμα της αναπτυξιακής την οποία τελικά η αντιεισαγγελέας Ξάνθης έβαλε στο αρχείο. Μια απόφαση που όπως τονίζει ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χατζηθεοδώρου προκαλεί λυσσαλέα αντίδραση καθώς η απάντηση της δικαιοσύνης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα πως το πάρτι έχει τελειώσει.

Υπενθυμίζεται πως η πρωτόγνωρη υπόθεση αφορά σε κοινοβουλευτική ερώτηση που κατέθεσαν οι τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ το Μάιο του 2015 με αντικείμενο την τύχη της εταιρίας ΟΤΑ «Αναπτυξιακή Ξάνθης», η οποία είναι σε διαδικασία λύσης-εκκαθάρισης από το 2011 εξαιτίας σοβαρών χρεών καθώς και την όποια εμπλοκή του Επιμελητηρίου με την πολύπαθη εταιρία. Εξάλλου ρωτούσαν τους αρμόδιους υπουργούς για την τύχη των εργαζομενων και την αποπληρωμή τους, για πιθανές αλλαγές στο σύστημα ελέγχου και εποπτείας των ανωνύμων εταιριών ΟΤΑ και τις ποινικές ευθύνες των διοικήσεων.

Η έγκληση για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης στρεφόταν κατά των βουλευτών καθώς και κατά του δημοσιογράφου Γιάννη Σιδηρόπουλου που δημοσίευσε σχετικά σχόλια γύρω από την ερώτηση και εντόπιζε επιλεκτική αποσιώπηση σε κάποιες πλευρές καθώς και ότι αρκετοί τοπικοί πολιτικοί παράγοντες ενοχλούνται από την συζήτηση για την εν λόγω εταιρία και των ποινικών ευθυνών της διοίκησής της.  Το επιμελητήριο στράφηκε και κατά της εφημερίδας «Τόλμη» και της δημοσιογράφου Μαρίας Κώστογλου για αντίστοιχου περιεχομένου σχόλια. Ωστόσο με την διάταξή της, η Αντιεισαγγελέας Πρωτοδικών Ξάνθης Νικολέτα Καραντόλα, απορρίπτει την από 26/05/2015 έγκληση του Επιμελητηρίου Ξάνθης ως αβάσιμη, κατά το άρθρο 47 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και απορρίπτει ως απαράδεκτο τον ισχυρισμό περί προσβολής του Προέδρου του Επιμελητηρίου, στερούμενο ενεργητικής νομιμοποίησης.

Related posts

 (video) – «Όταν το θέατρο συναντά τα μαθηματικά» : Μία υπέροχη θεατρική παράσταση από το 3ο ΓΕΛ Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο

xanthipost

Ξάνθη: Έξι ανήλικοι έκλεψαν δίκυκλη μοτοσικλέτα – Τους συνέλαβαν το πρωί του Σαββάτου

xanthipost

(video) – 2ο ΓΕΛ Ξάνθης :  Ελληνο-ιταλική συνάντηση στο πλαίσιο του Erasmus – Στην Ξάνθη ο Franco Leone  ειδικός τέχνης ,αστρονόμος, ποιητής, συγγραφέας και πληροφορικός  

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ